Sărbătoarea Cititorului a ajuns la a treia ediție. La Biblioteca din Ungheni a fost ieri sărbătoare

Duminică, 19 decembrie, la Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cnatemir” s-a desfășurat Sărbătoarea cititorului. Aceasta a ajuns la a treia ediție.

În această zi, peste 35 de utilizatori ai bibliotecilor din raionul Ungheni și-au dat întâlnire la biblioteci. Sărbătoare a avut ca și invitați trupa de teatru „TeatrUngheni”, care i-a dus pe invitați într-o călătorie și întâlnire cu „Super Eroii” din poveștile îndrăgite.

La Sărbătoarea cititorului a fost nominalizați cei mai activi cititori, câștigătorii concursului de esee – „Ce aș face dacă aș avea o putere de Super Erou”, câștigătorii concursului de măști, dar și ai concursului de desene.

Activitatea este parte componentă a programului național Lectura Central.

NOTĂ: Proiectul Cultural – educațional raional ”Biblioteca-intersecția cu SuperEroii” a fost destinat copiilor de vârstă preșcolară și școlară mică. S-a desfășurat în perioada aprilie – octombrie și a cuprins 2 etape: etapa locală (1 aprilie – 30 august) și etapa raională (1 aprilie – 30 noiembrie).

Etapa locală a fost organizată de Bibliotecile Publice Teritoriale din raionul Ungheni în cooperare cu administrațiile publice locale și a cuprins următoarele activități: Concursul Raional de Creaţie pentru copii ”SuperEroi & SuperCopii. Scriu. Desenez. Creez.”; Concursului de eseu ”Ce aș face dacă aș avea o superputere”; Concursului de măști ” ”Masca mea de SuperErou”; Concursului de desene ”SuperEoul meu îndrăgit”; Petrecere cu SuperEroii, ateliere de vacanță ”Decodarea basmelor” .

La etapa raională s-au desfășurat mai multe activități pentru bibliotecari: sesiunea de lansare a proiectului; conferința de totalizare a studiului ”Kinderul poveștilor îndrăgite din comunitate și nu numai” și a Concursului Raional de Creaţie pentru copii SuperEroi & SuperCopii. Scriu. Desenez. Creez.”; Workshop ”Arta lecturii poveștilor. Un univers la bibliotecă”; Conferința de totalizarea a atelierelor de vacanță ”Decodarea basmelor: metode și tehnici folosite în cadrul proiectului”.

 

Sursa: Facebook / Biblioteca Ungheni

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *