Ministrul Agriculturii – în vizită de lucru la Ungheni

Localitatea Pîrlița
Localitatea Pîrlița

Viorel Gherciu, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, a întreprins, la început de decembrie, o vizită de lucru în raionul Ungheni, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

La Pîrlița, ministrul a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei agricole „Agrosfera-BM”, care este specializată în cultivarea și prelucrarea culturilor cerealiere, porumbului, florii-soarelui, rapiței, producerea semințelor.

De asemenea, oficialul a mers în spațiile de depozitare, la instalațiile de uscare a semințelor și cerealelor, precum și a vizitat fabrica de conserve.

Cele două părți au discutat despre viziunile strategice cu privire la efectuarea exportului de produse agroalimentare, despre competitivitatea întreprinderilor, măsurile de subvenționare și diversificarea piețelor de desfacere.

Tot în aceeași zi, ministrul Viorel Gherciu s-a deplasat și la punctul de lansare a rachetelor antigrindină, din orașul Cornești.

În discuțiile cu Ion Garaba, directorul Serviciului Special pentru Influenţe Active asupra Proceselor Hidrometeorologice al Republicii Moldova, a fost remarcată eficacitatea de lansare a rachetelor, dar s-a luat în calcul necesitatea suplinirii stocului de rachete.

În aceeași ordine de idei, s-a discutat și despre importanța cooperării cu statele vecine, în vederea revizuirii restricțiilor de lansare a rachetelor de-a lungul frontierei dintre țara noastră, cu România și Ucraina.

or. Cornești

De subliniat că, în prezent, sub protecţia Serviciului antigrindină Corneşti se află 291 mii ha de teren.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *