Magia sărbătorilor de iarnă. Jucării hand – made, confecționate de o tânără din Ungheni

Calitate, autenticitate și ingeniozitate. Acești termeni se regăsesc la baza lucrărilor confecționate în prag de sărbătorile de iarnă, de către tânăra Alesia Gîncu.

Jucăriile de diferite dimensiuni, sub formă de spiriduși scandinavi sau coronițele decorative pentru ușă, dar și ghetuțele ce pot servi ca suport pentru cadourile aduse de către Moș Nicolae, pot fi utilizate atât la decorarea casei în prag de sărbătorile de iarnă, dar și în jocul copiilor. Lucrările Alesiei au fost expuse și la Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir” din Ungheni.

„Am început dintr-o glumă. Iar soțul îmi tot repeta: Alesia, lumea nu va înțelege, nu-i va cumpăra, nu te chinui. Însă, am decis totuși să încerc”, povestește ea. Iar în rezultat, lucrările ei au fost apreciate și contrar așteptărilor, au fost și cumpărate. Desigur, a avut și multe comenzi acum, în prag de sărbători.

Și-a descoperit așa-zisul „talent” pentru confecționarea jucăriilor handmade, anul trecut, înainte de sosirea sărbătorilor pascale. Primele jucării și anume iepurașii, au fost realizate pentru a se juca copiii ei. Ulterior, a realizat iepurași de diferite dimensiuni, deja la comandă. „Mereu, în crearea unor lucrări, mă motivează doar copiii mei”, a precizat tânăra. Apoi a confecționat și ghetuțe pentrui sărbătoarea de Moș Nicolae, iarăși din dorința de a-i pune daruri pentru copiii ei. A avut și multe comenzi, pe care s-a străduit să le realizeze în termeni scurți.

Iar realizarea spiridușilor scandinavi a apărut spontan. „Orice mamă, care are copil de grădiniță, are de realizat ceva pentru expoziție. Și așa am început și eu să realizez spiridușii mai micuți”, își amintește tânăra.

Dar nu s-a rezumat doar la spiridușii de dimensiuni mici. Printre zecile de spiriduși aduși la expoziție, s-au evidențiat și vreo cîțiva mai măricei, pentru diferite gusturi.

Noaptea îi este aliatul de bază, deoarece atunci are posibilitatea să-și pună creativitatea la contribuție. Începând cu ora 22.00, după ce culcă copiii și până la ora 3.00 dimineața confecționează jucării. Este mămică a trei copilași, iar aceștia o mențin mereu ocupată, de aceea și își rezervă câteva ore pe noapte pentru pasiunea ei.

La realizarea jucăriilor confecționate, tânăra utilizează doar stofă naturală, non-toxică, deoarece majoritatea jucăriilor sunt destinate copiilor, iar sănătatea celor mici este pe primul loc, spunea ea. Prețurile variază în funcție de dimensiuni. Cei mai mici spiriduși pornesc de la suma de 60 de lei și ajung până la 450 de lei, iar prețul ciuboțelelor este de 80 de lei.

Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *