Condiții mai bune pentru angajații Substației Asistență Medicală Urgentă și Călărași

La Călărași a fost inaugurat noul sediul al Substației de Asistență Medicală Urgentă (AMU). Astfel, echipele de pe ambulanță se vor bucura de condiții mai bune într-o clădire cu reparație capitală, echipament performant și mobilier nou. În acest sens, și accesul cetățenilor la asistența medicală urgentă la etapa de prespital va fi mai sporit, iar urgențele medico-chirurgicale vor fi deservite cu o mare operativitate.

La evenimentul de inaugurare, care a avut loc la 16 decembrie, au fost prezenți mai mulți oaspeți, dar, desigur și gazdele. Administraţia locală și angajații Stației de Asistență Medicală Urgentă Călărași au mulțumit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, pentru contribuția adusă la îmbunătățirea condiţiilor de muncă.

Lucrările de reparație capitală a edificiului au început acum un an, în luna decembrie a anului 2020. Edificiul are o suprafață totală de circa 400 metri pătrați și a fost conectat la încălzire, apeduct, canalizare și electricitate. Totodată a fost construit și un garaj de 100 metri pătrați, cu patru boxe pentru ambulanțe. Deci, pentru renovarea sediului, construcția garajului, procurarea mobilierului, racordarea edificiului la toate rețelele de utilități s-au cheltuit 2.735.894 lei.

În contextul îmbunătățirii condițiilor de lucru, sediul renovat dispune de sală de alertă, sală pentru păstrarea medicamentelor, săli de odihnă pentru personalul medical și șoferi, sufragerie, blocuri sanitare precum și odăi tehnice. Toate aceste încăperi au fost asigurate cu tot echipamentul necesar și mobilier nou.

De subliniat că la SAMU Călărași își desfășoară activitatea 41 de angajați. Substația dispune de trei echipe de asistență medicală urgentă, care acordă primul ajutor medical la etapa de prespital aproximativ la 64.500 de locuitori din 31 de sate.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *