Gheorghe Petic, fostul polițist de frontieră, a fost achitat

Gheorghe Petic, fostul poliţist de frontieră, învinuit de comiterea unui viol în perioada guvernării lui Vladimir Plahotniuc, a fost achitat, marţi, de către Judecătoria Orhei. Decizia a fost luată la două săptămâni după ce procurorul pe caz, Vadim Machedon, a retras acuzaţiile, scrie Anticorupție.md.

După pronunţarea sentinţei, Gheorghe Petic, emoţionat, a strâns mâna judecătorului şi le-a mulţumit celor care l-au susţinut. „Este pentru prima dată când strâng mâna unui judecător. Eu încă nu am citit sentința. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine în ultimii trei ani, pentru faptul că m-au susținut. Vreau să mulțumesc posturilor TV libere care au redat această mizerie în mod imparțial. Important este că astăzi am fost achitat pe acel mizerabil dosar de viol”, a declarat Petic.

Cu o lună în urmă, pretinsa victimă a violului de care a fost învinuit ex-poliţistul din Ungheni, Gheorghe Petic, şi-a retras acuzaţiile şi a oferit detalii cum a fost fabricat dosarul. Femeia se află în arest preventiv pentru că a făcut declaraţii false şi l-a învinuit nejustificat pe Gheorghe Petic că a violat-o.

NOTĂ: În luna octombrie, Vadim Mânzărari, fostul şef adjunct al Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie a Ministerului de Interne (SPIA) şi alți cinci angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii au fost reţinuţi, fiind suspectaţi de fabricarea dosarului pentru viol pe numele lui Gheorghe Petic.

Ulterior, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunţat că l-a citat pe fostul șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, în dosarul fabricării cauzelor penale în privința activistului Gheorghe Petic și membrului Platformei DA, Ruslan Verbițchi.

Dosarul pe numele lui Petic a fost intentat în perioada în care la conducerea Ministerului Afacerilor Interne se afla Alexandru Jizdan, iar Republica Moldova era guvernată de Partidul Democrat condus de Vladimir Plahotniuc.

Gheorghe Petic a fost reținut la 12 octombrie 2018, după ce la Centrul Unic 112 a sunat, la ora 14:50, o locuitoare a municipiului Ungheni a reclamat că a fost agresată fizic și violată în propriul apartament. Reţinerea a avut loc la puţin timp după ce Gheorghe Petic a făcut dezvăluiri publice despre organizarea contrabandei cu ţigări peste Prut de către reprezentanţii guvernării lui Plahotniuc.

Gheorghe Petic a fost ţinut în arest preventiv timp de 9 luni într-o închisoare de maximă securitate, la Rezina, unde sunt deţinuţi şi cei condamnaţi pe viaţă.

Gheorghe Petic în momentul arestării
Gheorghe Petic în momentul arestării

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *