Tinerii jurnaliști în acțiune: Un teren de joacă pentru copiii satului Florești

Imagine simbol
Imagine simbol

Copiii satului Florești vor un teren de joacă. Și asta pentru că ei nu dispun de un teren pentru joacă, unde să-și petreacă timpul frumos și fără de pericole.

Iar majoritatea părinților din această localitate mereu ăși dau aceeași întrebare: ,, De ce nu avem și noi un teren pentru joacă?”.

În acest sens, un grup de părinți au inițiat o cerere prin care i-au solicitat lui Filip Petriciuc, primarul comunei Buciumeni, din care face parte și satul Florești, să le ofere un teren pentru a iniția construcția unui teren de joacă. Ei deja au pus ochiul pe terenul din preajma fostei grădinițe care acum, potrivit părinților este în paragină. Desigur, cererea părinților  a fost aprobată, iar aceștia urmează ca prin puterile proprii, dar și cu sprijinul administraţiei publice locale să amenajeze un loc de joacă pentru copii și un loc de recreiere pentru părinți. „Le-am spus părinților că în acest an nu este posibilă construcția terenmului pentru că primăria nu dispune de bani. Vedem ce va fi la anul viittor”, a subliniat primarul.


Articolul este scris de Olga Pîslaru în cadrul proiectului: „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate”.

Proiectul este implementat de Asociația Baștina Frăsinești Ungheni, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Integrată Căușeni (ADDI), în cadrul Programului de Granturi 2021 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *