Tinerii jurnaliști în acțiune: Localnicii din satul Cornești vor o stație de așteptare

Deși au transport public, nu au o stație de așteptare. Iar lipsa stației de așteptare a transportului public în satul Cornești este o problemă resimțită în rândul locuitorilor. Din numărul total de locuitori, 75 la sută din ei folosesc transportul public pentru a se deplasa fie la servciu, sau în interes personale.

Locuitorii cer constructia stației de așteptare, deoarece în condiții meteorologice nefavorabile, nu este garantată protecția și siguranța acestora.

,,Cu adevărat avem nevoie de o stație comună oferind populației condiții mai bune pentru așteptarea transportului public în diferite condiții climatice , deoarece astăzi se pune accent pe starea de bine a fiecărui  locuitor din comunitate”, ne spune Eleonora Chirău, consilieră locală.  La rândul său și Iurie Popa, șofer de microbuz pe ruta satul Cornești – Ungheni a menționat că este nevoie de o stație de așteptare în sat, pentru că o dată cu ce aceasta va fi construită, cetățenii vor fi mai responsabili iar calitatea serviciului va crește.


Articolul este scris de Valeria și Alexandra Codreanu în cadrul proiectului: „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate”.

Proiectul este implementat de Asociația Baștina Frăsinești Ungheni, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Integrată Căușeni (ADDI), în cadrul Programului de Granturi 2021 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *