Jurnaliștii comunitari în acțiune: Un sat curat este unul fără deșeuri

Satul Cornești este o așezare pitorească înconjurată de păduri și livezi. Însă locuitorii nepăsători nu au grijă de frumusețea naturii și poluează mediul prin aruncarea deșeurilor.

Am realizat un chestionar unde întrebarea de bază fost „Pe o scară de la 1 la 10 cât de importantă este problema deșeurilor din satul Cornești”. 94 la sută au menționat că este foarte importând, acârdând cea mai înaltă notă – 10.

În chestionar am mai întrebat și ce soluții propun locuitorii pentru a preveni aruncarea gunoiului la nimereală. Răsunsurileau fost diverse dar cel mai frecvent răspuns primit a fost – instalarea tomberoanelor în locașlitate, însoțite de placate cu informații la temă. Alte răspunsuri au fost: Serviciii specializate în transportarea deșeurilor la gunoiștea autorizată săptămânal; amendarea celor care aruncă deșeuri în locuri publice și neautorizate.


Articolul este realizat de Cătălina Morozovschi în cadrul proiectului: „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate”.

Proiectul este implementat de Asociația Baștina Frăsinești Ungheni, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Integrată Căușeni (ADDI), în cadrul Programului de Granturi 2021 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *