Un dar neașteptat pentru Biblioteca din Hoginești

Biblioteca Publică din Hoginești a primit un cadou prețios și… neașteptat. Totul a pornit de la un mesaj pe facebook pe care l-a scris Tudor Mocanu, un tânăr stabilit în Statele Unite ale Americii că urmărește de la distanță activitatea bibliotecii și că și-ar dori să ofere un sprijin instituției în memoria bunicii sale născute la Hoginești.

Bibliotecara Veronica Botnaru i-a răspuns pe dată că cel mai util și mai frumos dar ar fi niște cărți noi, dat fiind faptul că multe dintre cele 3760 de cărți pe care le numără la ora actuală fondul de bibliotecă, sunt deja depășite de timp.

Zis și făcut. Nu a durat mult că 50 de exemplare noi de carte au și ajuns la Hoginești. Tudor Mocanu, însoțit de părinții săi, a adus în dar hogineștenilor mai multe enciclopedii frumoase, o gamă largă de cărți de dezvoltare personală ce prezintă oameni de succes, literatură artistică, atlase, hărți și alte minunății de care bibliotecara îi spusese că ar avea nevoie.

Odată ajunși la Hoginești, oaspeții au făcut și o excursie pe potecile pe care se presupune că ar fi copilărit regretata bunică, iar bibliotecara i-a ghidat prin locurile unde s-ar fi putut afla gospodăria în care dânsa a văzut lumina zilei.

”Aducem sincere și calde mulțumiri domnului Tudor Mocanu și părinților săi, pentru valoroasa donație de carte, oferită cu multă generozitate pentru bibliotecă. Cele 50 de cărți au un conținut relevant, sunt captivante și interesante. Suntem convinși că copii le vor citi cu placere. Ne bucurăm de orice carte, atunci când ajunge pe rafturile noastre și mai apoi în mâinile cititorilor”, a declarat Veronica Botnaru. Bibliotecara a și amenajat o expoziție pe care utilizatorii ce intră în bibliotecă o admiră și o studiază cu mult interes.

De menționat că, bunica lui Tudor Mocanu, Liudmila Frunză, s-a născut în 923 la Hoginești. A copilărit aici până la vârsta de 10 ani după care s-a mutat împreună cu familia la Chișinău.

Se pare că acest an este unul deosebit de rodnic pentru biblioteca de la Hoginești. Recent instituția și-a schimbat mobilierul grație unui suport financiar oferit de un alt băștinaș al satului – Vasile Drăgănel, fost ministru al Afacerilor Interne. Și primăria din localitate a contribuit material la dotarea cu mobilier.

Doina Harea

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *