Tinerii jurnaliști în acțiune: Tinerii din Pîrlița și-ai unit eforturile și au făcut ordine în localitate

Un grup de tineri din satul Pîrlița, echipați cu toate ustensilele necesare, au renovat un loc de joacă în folosul comunității.

La marginea satului Pîrlița se află un loc de joacă care, din păcate a fost neglijat de săteni. Locul unde copiii roiau zi de zi mai demult, acum se află în paragină, iar obiectele de joacă nu au mai fost vopsite de ceva timp. Acesta a fost motivul pentru care tinerii au hotărât să se apuce de treabă. Au cumpărat vopsea și au vopsit obiectele de joacă. Un bărbat care locuia prin preajmă, Viorel Huțanu, a cosit iarba.

Cu ajutorul implicării a tinerilor dar și a maturilor s-a realizat un lucru cât de mic, pe atât de folositor comunității.

„Prin acest gest s-a demonstrat că dacă ne unim cu toții putem schimba ceva pentru binele comun”, au spus în unison tinerii. Totodată aceștia îndeamnă localnicii să le urmeze exemplul și să nu fie indiferenți față de locurile publice.


Articolul este realizat de Marina Emilianov în cadrul proiectului: „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate”.

Proiectul este implementat de Asociația Baștina Frăsinești Ungheni, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Integrată Căușeni (ADDI), în cadrul Programului de Granturi 2021 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *