De azi, certificatul COVID emis de autoritățile Republicii Moldova va fi recunoscut în UE

Comisia Europeană a aprobat pe 15 noiembrie, decizia de a echivala certificatul COVID eliberat de sistemul electronic al Republicii Moldova cu cel emis în țările Uniunii Europene. Decizia intră în vigoare începând de marți, 16 noiembrie.

Potrivit Ministerului Sănătății, aceasta înseamnă conectarea țării noastre la sistemul UE și acceptarea certificatului COVID conform unor condiții egale cu certificatul digital COVID al UE.

În contextul aprobării, autoritățile responsabile din țara noastră au ajustat structura codului QR conform standardelor UE, ceea ce înseamnă că toți deținătorii certificatelor COVID emise de sistemul național trebuie să descarce documentul în mod repetat de pe pagina www.certificate-covid.gov.md pentru a obține varianta omologată și acceptată de autoritățile UE, inclusiv ale Republicii Moldova.

„Mulțumim Uniunii Europene pentru suportul acordat pe parcursul întregului proces de echivalare a certificatului COVID național cu cel european. De asemenea, îmi exprim recunoștința pentru tot sprijinul oferit de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Agenția de Guvernare Electronică și Serviciul Tehnologiei Informației și Securitate Cibernetică. Suntem tot mai aproape de a câștiga lupta împotriva pandemiei, iar cetățenii Republicii Moldova pot călători în siguranță”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu.

De menționat că certificatul COVID facilitează libera circulație la nivel național și internațional, în condiții de siguranță pe perioada pandemiei COVID-19. Documentul poate fi descărcat gratuit și este disponibil în limbile română/engleză. Acesta reprezintă o dovadă oficială că persoana a fost vaccinată împotriva COVID-19, s-a testat și are un rezultat negativ sau a avut COVID-19 și s-a vindecat.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *