Pe traseele naționale, inclusiv și la Ungheni, sunt instalate camere video de supraveghere a traficului rutier

Sursa foto: www.zdg.md

Pe 23 de trasee naționale se instalează camere video de monitorizare a traficului rutier, inclusiv în raionul Ungheni, dar și Ialoveni, Orhei, Hîncești, Anenii Noi. Proiectul privind extinderea sistemului de supraveghere a traficului rutier pe traseele naționale în valoare totală de peste 20 milioane se află la etapa de finalizare. Lucrările au început în luna septembrie și se preconizează a fi finalizate la sfârșitul lunii noiembrie.

Solicitat de Ziarul de Gardă, Alexandru Putere, directorul Serviciului Tehnologii Informaționale  al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), susține că sistemele de monitorizare video a traficului rutier sunt amplasate în locații evaluate ca fiind prioritare din punct de vedere a accidentării și incidentelor în trafic.

„Actualmente, proprietarul sistemelor video de monitorizare în orașul Chișinău este Serviciul Tehnologii Informaționale al MAI. Noi suntem responsabili de gestiunea sistemului de supraveghere (…). În proiectul acesta de extindere se găsesc 18 puncte importante pe traseele naționale care au fost stabilite cu cel mai mare risc de accidente majore. Au fost consultate de colegii noștri, ne-au identificat care sunt punctele cele mai importante pentru prima fază a dezvoltării sistemului. Suntem pe ultima sută de metri”, a declarat Alexandru Putere.

Cât privește sistemul de monitorizare video a traficului rutier implementat în anul 2014 în raioanele din Republica Moldova, directorul Serviciului Tehnologii Informaționale susține că ascesta a fost instalat ilegal. „Camerele vechi nu sunt funcționale. Ele au fost instalate ilegal. Instalarea a fost declarată neconstituțională. Ele nu sunt ale noastre și nu ne aparțin. Nu reprezintă ministerul și nicio structură de forță. Am fost informat despre faptul că firmele care le-au implementat au dat faliment”, a mai spus Alexandru Putere.

Mai multe detalii citiți pe www.zdg.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *