Locuitorii din Semeni vor avea un mini parc chiar în centrul satului

Începând cu anul viitor, locuitorii din satul Semeni își vor putea petrece timpul liber, într-un mod sănătos și distractiv. Și asta pentru că, autoritățile publice locale își doresc amenajarea unui mini parc, denumit „Micul Paradis”

Potrivit lui Vasile Gaviuc, primarul comunei Zagarancea, în componența căreia intră și satul semeni, terenul unde va fi amenajat viitorul mini parc, are o suprafață de 16 ari. Autoritățile publice locale dau asigurări că zona respectivă va include un teren de joacă pentru copii, teren de fitness, bănci stradale pentru odihnă, urne de gunoi, parcări pentru biciclete și arbuști decorativi.

Terenul se află chiar în centrul satului. „Este un teren ce se află într-un loc aglomerat, de maximă circulație pentru cetățeni, care ani de zile a fost utilizat ca loc de pășune pentru diferite animale domestice. Au avut loc discuții cu cetățenii, care au propus ca anume acest loc să fie amenajat”, spune Vasile Gaviuc.

De această părere este și o locuitoare a satului Semeni, Irina Uzdriș care, consideră că, odată cu  amenajarea acestui teren, va dispărea murdăria făcută de animale care sunt aduse la pășunat. „Este un lucru foarte bun pentru satul nostru. Poate asta o să-i oprească pe oameni să scoată animalele domestice în mijlocul satului, care fac o murdărie de nedescris”, a scris ea pe rețele.

De curând, au fost începute primele lucrări. Au fost mutați niște piloni de telecomunicații care încurcau.

Potrivit primarului, în perioada aprilie – mai 2022, în dependență de condițiile meteo, se vor începe lucrările de nivelare a terenului, de compactare și se va îngrădi terenul cu gard de plasă metalică. De asemenea, schița de proiect, în care se arată cum va fi amenajat terenul, a fost elaborată de către un consătean, plecat peste hotare. „Datorită acestei schițe, avem o claritate despre modul în care vor fi amplasate toate elementele”, a mai spus primarul. Totodată dânsul a menționat și despre faptul că se va lua în calcul posibilitatea de a fi montate camere de supraveghere, pentru a evita careva acte de vandalism.

Vasile Gaviuc afirmă că cea mai mare parte financiară va fi acoperită de către Primăria Zagarancea, dar o parte din bani speră că vor fi atrași din granturi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *