Localnicii din Negurenii Vechi și-au ales primarul

Comisia Electorală Centrală a terminat procedura de numărare a voturilor și prezintă rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi pentru funcția de primar a comunei Negurenii Vechi, care s-au desfășurat la 21 noiembrie 2021.

Astfel, Galina Uscatu, candidată din partea Partidului Democrat din Moldova a obținut mandatul de primar pentru următorii 2 ani. Aceasta s-a ales 53,34% din sufragii. Pentru ea au votat 359 de persoane.

Primarul interimar de acum, Vadim Cozariuc, candidat înaintat de Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, a obținut 35,66%. Pentru el și-au dat votul de încredere 240 de persoane. Petru Primac, candidat al Partidului Politic ”Acțiune și Solidaritate” a obținut 7,28%, pentru dînsul votând 49 de persoane, iar Irina Carauș, candidată a Partidului Politic Partidul Verde Ecologist a obținut doar 3,71%, dându-și pentru ea votul de încredere 25 persoane.

La alegerile locale noi din 21 noiembrie, au participat 673 de persoane din comuna Negurenii Vechi, care include satele: Negurenii Vechi, Țîghira, Coșeni și Zăzulenii Vechi.

NOTĂ: Galina Uscatu are studii superioare, de profesie este pedagog și este directoare a Gimnaziului din Negurenii Vechi.

De subliniat că alegerile locale noi s-au desfășurat după ce în decembrie 2020, primarul Adrian Cozariuc a încetat din viață, la vârsta de doar 47 de ani. Acesta era reprezentant al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și a fost ales primar la 20 octombrie 2019, cu un scor categoric, de 70,95% din sufragii.

Alegeri locale noi s-au desfășurat în 15 localități din întreaga țară.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *