Tinerii jurnaliști în acțiune: Elevii din orașul Cornești sunt revoltați de lipsa alimentației în școală

În zilele de astăzi, elevii claselor gimnaziale din gimnaziul „Dimitrie Cantemir” din orașul Cornești, se confruntă cu problema lipsei de alimentație în școală deja de 6 ani.

Iar lipsa alimentației în mod direct afectează starea emoțională a acestora, productivitatea în timpul orelor, starea de sănătate și aspectul fizic al elevilor. Pe lângă acestea, mai apare încă o problemă majoră – la recreație, elevii merg la magazine pentru a-și cumpăra mâncare, iar acestea sunt amplasate la o mare distanță mare față de școală, fapt care duce la întârzieri și pericole pentru viață în timpul traversării străzii.

Părinții sunt și mai mult îngrijorați în privința acestei probleme și doresc implementarea unor acțiuni nu mai puțin decât elevii. Ei sunt indignați că atunci când e nevoie vin cu o contribuție fie în achitarea unor taxe sau finanțarea și realizarea unor proiecte de acest gen. O mare parte a părinților, elevilor și a profesorilor sugerează că rezolvarea acestei probleme contribuie semnificativ la reușita și productivitatea elevilor. Anterior, pentru rezolvarea acestei probleme a fost deschis un magazin în incinta școlii, dar care acesta la scurt timp a fost închis. Astfel, subiectul și până astăzi rămâne a fi nerezolvat, iar elevii au de suferit.


Articolul este scris de Dumitru Gîrbea, Dragoș Cotruță în cadrul proiectului: „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate”.

Proiectul este implementat de Asociația Baștina Frăsinești Ungheni, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Integrată Căușeni (ADDI), în cadrul Programului de Granturi 2021 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *