FOTO / O expoziție de 71 piese de pictură și sculptură scăldate în poezie, la muzeul din Ungheni

Duminică, 7 noiembrie, la Muzeul de Istorie și Etnografie din Ungheni s-a lansat expoziția de pictură și sculptură a artistului plastic unghenean – Victor Cobzac: Punte peste așteptări între culoare și cuvânt „Revenire”. Aceasta cuprinde 71 piese de pictură și sculptură scăldate în poezie.

Subiectele pe care le abordează sunt peisaje rustice, pitorescul satului basarabean, chipuri și expresii de oameni zugrăvite maestuos.

Prin urmare, atât unghenenii, cât și oaspeții localității au o șansa de a vizita această expoziție în fiecare zi, între ora 9.00 și 17.00.  „Alături de o întreagă pleiadă de plasticieni de mare valoare, pe care i-a dat acest spațiu mirific culturii naționale, maestrul Victor Cobzac se înscrie cu brio în patrimoniul de aur al culturii unghenene și naționale Este un artist ajuns la vârsta bilanțurilor, deosebit de talentat, deosebit de prodigios, de o forță covârșitoare, posedând un stil original, inconfundabil, expresiv prin culoare și formă”, scrie Vasile Iucal, directorul muzeului, pe pagina sa de Facebook.

Foto: Vasile Iucal


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *