Tinerii jurnaliști în acțiune: Petreștenii vor iluminarea totală a satului

Foto simbol

35% din străzile satului Petrești sunt iluminate. Iar iluminarea totală a satului va dura în mediu 3 ani. De acest lucru ne-a asigurat Serghei Gorea, primarul satului, care spune că în 2020 au fost efectuate proiecte de iluminare stradală pe străzile Națională, Mihai Eminescu și George Meniuc. „Anul acesta se mai efectuează lucrări în urma cărora urmează să fie iluminate încă câteva străzi”, spune primarul.

Străzile sunt iluminate cu becuri LED (100W). Regimul iluminării este regulat lunar, în dependență de anotimp, vara fiind în jurul orelor 22:00-24:00, iar iarna în jurul orelor 17:00-23:00.

Și localnicii își doresc modernizarea satului, mai alesw o dată ce începe să se înopteze crește și frica cetățenilor, în special a școlarilor și oamenilor care vin de la serviciu. Motive confirmate și de primar. Astfel, petreștenii confirmă importanța iluminării stradale, argumentând că ea rezolvă parțial și alte probleme din comunitate: furturile, huliganismul, accidentele, etc. În același timp ei susțin că pe lângă securitate, iluminarea stradală aduce un plus economic în gospodării, fiind mult mai confortabil pentru întreaga comunitate.


Articolul este scris de Emanuela Nestiriuc în cadrul proiectului: „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate”.

Proiectul este implementat de Asociația Baștina Frăsinești Ungheni, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Integrată Căușeni (ADDI), în cadrul Programului de Granturi 2021 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *