Revenită acasă, după studii, a hotărât să ajute și pe alți tineri să-și facă studiile peste hotare

A revenit de peste hotare, unde tot a studiat și a revenit acasă cu gândul să-i ajute și să-i ghideze și pe alți tineri să-și continuie studiile peste hotare.

Vorbim de călărășeanca Nicoleta Dvornicov care, chiar la 1 septembrie a deschis în incinta Incubatorului de Afaceri din Călărași un Centru de limbi straine și consultații pentru studii în străinătate – EduExtern.

Potențialii ei clienți sunt toți cei care doresc să învețe limbile engleză și spaniolă, dar și tinerii care doresc să facă studii universitare peste hotarele țării, sau vor să meargă la o școală de limbi străine într-o altă țară. „Eu consult și ghidez pe cei care doresc să studieze în străinătate, explicându-le fiecare pas și sprijinindu-i pe parcursul întregului proces de aplicare”, a explicat tînăra.

De unde a venit ideea

Nicoleta Dvornicov povestește că era în clasa a XI-a când a început să-și dea întrebări: Ce facultate să facă? Unde să aplice? „Știam că vreau să studiez în străinătate, dar nu aveam nicio idee de unde să încep”, își amintește tânăra.

Nu știa la cine să apeleze ca să o îndrume, informația pe net nu îi era clară și procesul părea prea complicat. „Să îmi fac studiile universitare în SUA era visul meu, iar asta m-a motivat să caut răspunsuri la toate întrebările pe care le aveam, chiar dacă uneori credeam că la sigur ceva îmi va scapă și că nu voi reuși să aplic la timp”, își mai amintește.  Procesul de aplicare a fost stresant, dar cu un final fericit: Nicoleta a fost acceptată să își facă studiile în SUA cu bursă. „Această experiență mi-a dat de înțeles că procesul de aplicare ar fi fost mult mai ușor și mai plăcut dacă ar fi existat un expert care m-ar fi ghidat pe parcusul întregului proces de aplicare, de la alegerea unui program de studiu până la depunerea documentelor pentru admitere. Iată atunci s-a născut ideea de a crea EduExtern”, spune tânăra.

Tinerii și străinătatea

Nicoleta Dvornicov spune că tinerii din ziua de azi sunt interesați de oportunitățile de a studia peste hotare, iar acest lucru îl demontrează consultațiile pe care le-a oferit chiar din prima săptămână când a fost deschis Centrul.

„Studiile peste hotare oferă o mulțime de beneficii”, spunea Nicoleta sigură pe sine, după care adaugă: „Pe lângă studii calitative și oportunități profesionale, tinerii au posibilitatea să călătorească, să învețe o limbă nouă, să descopere o altă cultură, să-și facă prieteni din alte țări și să devină mai independenți. O astfel de experiență îți schimbă viața”.

Reîntoarcerea acasă

„De ce te-ai întors acasă, în momentul în care tot mai mulți pleacă?”, a fost întrebarea pe care nu am ezitat să o întreb. „Scopul meu, când am plecat să-mi fac studiile peste hotare, a fost să culeg cunoștinte și experiențe care mă vor ajuta să fac o schimbare în țara mea. După ce mi-am finalizat studiile și am acumulat experiențe de muncă la diferite universități, am decis să revin”, răspunde ea.

A reușit să deschidă acest Centru cu banii proprii, iar faptul că activitatea ei este găzduită de Incubatorul de Afaceri, ea spune că constituie un avantaj.

Din experiențele Nicoletei

Masterat în educație: Masterat european în multilingvism și educație (2018 – 2019) Universitatea din Țara Bascilor, or. San Sebastian, Spania; Licențiată în: Economie cu concentrare în politică și politica internațională; Limba și literatura spaniolă (2013 – 2017) Berea College, or. Berea, Statul Kentucky, SUA; Semestrul de studiu în străinătate în Merida, Mexic (Sept.2016 – Dec. 2016) Habla: școală de limbă spaniolă și centru de educație, or. Merida, Mexic Programul de schimb academic FLEX (2010 – 2011) Gig Harbor High School, or. Gig Harbor, Statul Washington, SUA.

Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *