Silvicultorii călărășeni și-au serbat Ziua Profesională

Zi mare pentru pădurarii din raionul Călărași. Vinerea trecută, în cadrul unei festivități, aceștia și-au sărbătorit ziua profesională.

Ziua lucrătorului din Silvicultură se sărbătorește încă din anul 1995, fiind  instituită printr-o hotărâre de Guvern, iar evenimentul este un bun prilej de a face totaluri, de a menționa rezultatele cele mai remarcabile, dar și de a trasa noi obiective.

Astfel, silvicultorii din raion au fost felicitați la data de 17 septembrie  de Ion Haralampov, directorul Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură Călărași. În alocuțiunea sa, acesta a apreciat profesionalismul colegilor și dăruirea lor față de fondul forestier aflat în gestiune.”În această perioadă dificilă, legată de riscul infectării cu noul coronavirus, silvicultorii au dat dovadă de profesionalism și bune capacități de gestionare ca să reziste provocărilor. Le doresc ca și în viitor să dea dovadă de profesionalism în orice situație, statornicie, încredere în forțele proprii, bunăstare și multă sănătate”, a menționat directorul.

Tot cu ocazia „Zilei lucrătorului din Silvicultură” mai mulți pădurari au fost decorați pentru munca îndelungată în ramura silvică. Astfel, cei mai sîrguincioși silvicultori au primit insigna pentru 10, 20 sau chiar 30 de ani ”De muncă îndelungată și impecabilă la asigurarea pazei fondului forestier-proprietate publică”.

Solemnitatea a fost un caldă, plină de aplauze și de cuvinte de laudă, iar cei care s-au învrednicit de diplome s-au arătat mândri de faptul că li se recunosc eforturile depuse de-a lungul timpului.

Potrivit lui Ion Haralampov, Întreprinderea de Stat „Întreprinderea pentru silvicultură Călărași” gestionează o suprafață a fondului forestier național de 20 054 ha, fiind divizată în patru ocoale silvice și un Atelier de prelucrare a lemnului, unde activează 130 de angajați.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *