Tinerii jurnaliști în acțiune: O porțiune de drum din Valea Mare – un real pericol pentru pietoni

De la o vreme încoace podul din satul Valea Mare ce împarte satul în două, a devenit un real pericol pentru pietoni.

Pe această porţiune de drum nu există trotuar iar podul este într-o stare deplorabilă. Mai mult, nu este accesibil pentru tinerele mame cu cărucioare pentru copii, dar nici pentru bătrâni. Deseori din cauza fluxului mare de autovehicule se crează situaţii de risc la traverasarea drumului.

Elena Castraveţ, o localnică care trecea adesea pe acest pod, susţine că porţiunea de drum este foarte periculoasă. Ea având 6 copii, nu îi este uşor să traverseze cu toţi în siguranţă. O altă localnică, Ecaterina Clopot spune că drumul este  foarte periculos mai ales atunci când plouă sau ninge. „Se formează bălţi cu apă şi noroi, iar în timpul rece al anului – gheţuşuri, iar pietonii nu au pe unde merge și sunt nevoiţi să meargă pe carosabil”, a ccenutuat ea.

La rându-i, Alexei Antoci, primarul de Valea Mare este conștient de acest pericol și spune că a aplicat la un proiect, însă nu a avut noroc ca proiectul să fie selectat. ”Dar neapărat vom găsi o ieșire din situație”, a remarcat dânsul.

NOTĂ: Podul este traversat zilnic de peste 500 de persoane, acesta fiind legătura dintre o parte mare din satul Valea Mare şi a satului vecin, Morenii Vechi, cu instituţiile publice din teritoriu: Centrul de Sănătate, Oficiul poştal, grădiniţă, gimnaziu, primăria, magazine.

Fiind un drum regional, acesta leagă două centre raionale – Ungheni şi Nisporeni, iar fluxul de autovehicule este foarte mare şi formează pericol pentru pietoni.


Articolul este scris de grupul tinerilor jurnalişti comunitari din Valea Mare: Mădălina Cucu, Anastasia Gulica, Laura Serbianu, Cristina Raţă, Gabriela Grinciuc în cadrul proiectului: „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate”.

Proiectul este implementat de Asociația Baștina Frăsinești Ungheni, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Integrată Căușeni (ADDI), în cadrul Programului de Granturi 2021 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *