Judecătoria Ungheni a creat un consiliu consultativ pentru a implica comunitatea locală în îmbunătățirea serviciilor

La Judecătoria Ungheni a avut loc prima ședință a Consiliului consultativ care s-a format în procesul de implementare a proiectului „Instanțe Judecătorești Model”.

În cadrul ședinței a fost prezentat Planul de dezvoltare a Judecătoriei Ungheni pentru anii 2021-2023. La fel, a fost reflectat scopul și misiunea acestui consiliu: de a îmbunătăți platforma de comunicare cu actorii implicați în actul de înfăptuire a justiției, de a îmbunătăți serviciile pentru justițiabili, de a identifica problemele existente în domeniu de competență și căile de soluționare a acestora.

De subliniat că la ședința consiliului au participat avocați, procurorii șefi ai procuraturilor teritoriale, șefii de inspectorate, șefii birourilor de probațiune, reprezentanți ai serviciilor de asistență socială, societății civile și mass-media.

Cei prezenți la ședință au salutat și apreciat inițiativa Judecătoriei Ungheni de a crea o astfel de platformă.

Totodată, au fost puse în discuție chestiunile care urmează a fi examinate la următoarea ședință a Consiliului consultativ și, în urma propunerilor înaintate, s-a ajuns la concluzia de a fi dezbătută problema desfășurării ședințelor de judecată prin intermediul teleconferinței.

Participanții la ședință și-au luat angajamentul de a stabili problemele existente în procesul de înfăptuire a justiției și de interacțiune cu Judecătoria Ungheni, precum și de a prezenta soluțiile ce se impun pentru înlăturarea lor, cu formularea acestora în scris.

Într-un final, a fost vociferată speranța conlucrării eficiente a actorilor implicați în activitatea acestui consiliu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *