”Discoteca” pentru vârstnici – un punct de întâlnire pentru călărășenii cu argintul în păr

Sursa: theworldnews.net

De ceva vreme, persoanele în etate din orașul Călărași au descoperit o nouă modalitate de a-și petrece frumos sfârșitul de săptămână. Duminică de duminică, aceștia merg la o ”discotecă” ce se ține pe scena Estradei de Vară ”Vladimir Dodon”. Și chiar dacă la început erau oarecum rezervați, acum lucrurile devin mult mai serioase, iar bunicii se distrează de minune.

Totul a pornit de la o scrisoare pe care un grup de pensionari au scris-o la adresa primăriei și în care cereau să li se creeze un loc de odihnă special amenajat. ”Primarul nu a putut refuza o asemenea solicitare. Ne-am mobilizat, am aranjat lucrurile, iar acum culegem doar cuvinte de laudă”, povestește Mihail Lozovan, administratorul  Estradei de Vară ”Vladimir Dodon” din orașul Călărași, cel care și are grijă de distracția de duminică.

Astfel, scena amfiteatrului capătă viață când, pe la ora 14:00, începe a răsuna muzica, iar pensionarii se adună, se salută și își zâmbesc prietenos. O trompetă, un saxofon, niște clape și niște tobe – sunt instrumentele unui mic band care îi asigură pe dansatori cu muzică autentică. ”Am creat chiar o mini-orchestră în care cântăm, absolut voluntar, pentru cei veniți la distracție. În ”meniu” avem valsuri, tangouri, melodii vechi, dar și o suită de sârbe, hore și alte genuri ce sunt pe placul vârstnicilor”, mai povestește Mihail Lozovan.

Pe lângă faptul că dansează, vârstnicii se întrec în a povesti întâmplări, spun poezii și deapănă amintiri. Aceștia au găsit astfel  un prilej de a socializa și de a crea prietenii.

Potrivit organizatorilor, grupul numără circa 30 de persoane, dar porțile sunt deschise pentru toată lumea. ”Unii chiar își sărbătoresc ziua de naștere alături de noii prieteni. Credeți-mă, când li se cântă ”La mulți ani!” pe scenă, emoțiile sunt foarte mari”, susține administratorul estradei.

Nici ploaia de afară nu i-a oprit duminica trecută pe ”dansatorii” cu experiență să vină pe ring, fapt ce dovedește cât de mult așteaptă aceștia cele trei ore de distracție duminicală. Acum autoritățile se gândesc să completeze distracția celor aflați la pensie și să le ofere câte un ceai cald, niște biscuiți, astfel încât să le îndulcească singurătatea. Totodată, se caută soluții pentru a putea continua distracțiile și în perioada rece a anului, într-un alt spațiu. Pe lângă toate, deja se conturează și un ansamblu vocal constituit din persoane în etate, care vor pregăti mai multe surprize pentru sărbătorile de iarnă.

”Orice început este greu dar, de vreme ce am început cu dreptul, ne propunem să le oferim din ce în ce mai multe momente de respiro celor care au muncit o viață și au ajuns, la un moment dat, să nu mai aibă unde ieși să savureze clipe de bucurie”, a mai adăugat, încrezător, Mihail Lozovan.

Doina Harea


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *