,,Abstracția – formă a libertățiiˮ – tema unei expoziții din cadrul Muzeului de Istorie și Etnografie din Călărași

Până pe 5 septembrie, iubitorii de frumos mai au timp să admire o expoziție de pictură amenajată în cadrul Muzeului de Istorie și Etnografie ”Dumitru Scvorțov-Russu” din orașul Călărași. Aceasta numără peste 40 de lucrări semnate de pictorița Florina Breazu.

 Expoziția itinerant intitulată ,,Abstracția – formă a libertățiiˮ, a artistei plastice Florina Breazu, a fost deschisă acum o lună la muzeul din Călărași și atrage toate privirile celor care trec pragul Sălii de expoziții temporare de aici.

Fiind mai puțin cunoscută publicului călărășean, Florina Breazu, Maestru în Artă, a avut până acum nenumărate expoziții în țară și peste hotare. Lucrările ei se păstrează în colecții publice și private din Republica Moldova, România, Federația Rusă, Arabia Saudită, SUA, Belgia, Canada, Cipru, Elveția, Franța, Germania și din alte țări.

Potrivit Efimiei Luca, custode-șef la muzeu, vernisajul acestei expoziții aduce o doză de prospețime și echilibru la Călărași. ”Expoziția este realizată în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova, Tezaur Creativ și Primăria orașului Călărași. Lucrările au ajuns la Călărași imediat după ce au fost expuse la București. Pentru noi este o onoare să avem o expoziție similară cu cea de peste Prut”, a declarat  Efimia Luca.

Potrivit organizatorilor, tematica lucrărilor expuse este una foarte complexă, iar turiștii care au trecut pe la muzeu în ultima perioadă, au apreciat la nivel înalt talentul incontestabil al autoarei.

Expoziția mai poate fi admirată până la data de 5 septembrie. ”La intrarea în muzeu veți avea parte de zâmbete ospitaliere și de o oază de evadare din arșița verii”, a mai adăugat Efimia Luca. Tot ea ne-a spus că scopul unor asemenea expoziții este acela de a diversifica varietatea de articole expuse în muzeu, dar și de a familiariza turiștii cu lucrările artiștilor autohtoni de succes.

Doina Harea


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *