La Forumul Raional al Tinerilor, vocea tinerilor din Ungheni se face auzită

Vineri, 13 august, circa 50 de participanți, tineri din raionul Ungheni, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale, ai sectorului asociativ de tineret, structurilor responsabile de lucrul cu tineretul, ai instituțiilor publice din raionul Ungheni care prestează servicii adresate și tinerilor, membri ai grupurilor locale de inițiativă au participat la Forumul Raional al Tinerilor, ediția 2021.

Tatiana Tomșa, președintele Centrul Raional de Tineret (CRT) și Eugenia Baran, membră CRT au prezentat invitaților rezultatele sondajului raional „Ce cred și ce simt tinerii din raionul Ungheni”. Studiul a avut drept scop identificarea și evaluarea tinerilor din raion, iar în cadrul sondajului au fost chestionați 350 de tineri, ce se încadrează în categoria de vârstă de 14-35 ani.

Prezentă la eveniment, vicepreședinta raionului Ungheni, Tatiana Lazăr a venit cu mesaje de încurajare și felicitare adresate tinerilor, în contextul Zilei Internaționale a Tineretului, care s-a sărbătorit în acea zi. „Vă dorim să fiți în continuare energici, plini de viață, responsabili și mă bucur pentru toate acțiunile pe care le desfășurați și vă implicați”, a menționat ea.

Despre oportunitățile multiple pe care le au în prezent tinerii, a punctat și Olga Popa, șef adjunct la Direcția Educație Ungheni. Dânsa a evidențiat și câteva concepte cheie pe care le-a remarcat în discursul tinerilor. „Este vorba despre participare, activism și decizie. Iată aceste concepte v-ar caracteriza. Văd tineri activi, dornici, motivați care se implică în activitatea Consiliului Raional de Tineret”, a subliniat dânsa.

În aceeași zi au fost desfășurate patru ateliere de lucru, în urma cărora tinerii au venit cu soluții concrete privind depășirea provocărilor cu care se confruntă tinerii.

În cadrul atelierilor au fost discutate posibilele soluții pe care le-ar putea lua autoritatea publică locală. Curând va fi creată strategia de tineret, iar aceștia vor putea să vină cu idei, priorități ce ar fi bine să fie implementate în Ungheni pentru următoarea perioadă.

Forumul s-a finalizat cu adoptarea Rezoluției, ce conține circa 30 propuneri, recomandate în cadrul celor 4 ateliere de lucru, ce include sănătatea tinerilor, orientarea vocațională și profesională, încadrarea tinerilor în câmpul muncii, criminalitatea în rândul acestora, delicvența juvenilă, participarea și dezvoltarea tinerilor.

Acest eveniment a fost organizat de către Consiliul Raional al Tinerilor (CRT) Ungheni, în comun cu Centrul Raional de Tineret Ungheni cu suportul oferit de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Rețeaua Națională a Consiliilor Locale de Tineret din Moldova, al Consiliului raional Ungheni și Direcției Educație Ungheni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *