Truse antropometrice pentru asistenții medicali din raionul Ungheni

145 de asistente medicale din 20 de Centre de Sănătate din raionul Ungheni vor primi câte o trusă cu echipament antropometric. Suportul este oferit în cadrul Proiectului EVA – Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF.

„Acest echipament este mult așteptat și mai ales important pentru depistarea unor probleme, mai ales a nou-născuților. O generație sănătoasă este o națiune sănătoasă”, a subliniat Anatolii Oprea, reprezentant UN Women.

Fiecare trusă conține un cântar electronic portabil, fașa pentru cântărirea copilului care este lavabilă, panglica centrimetică și pediometru pliabil pentru sugari. Aceste instrumente sunt necesare pentru realizarea calitativă a programelor de vizită la domiciliu pentru copiii 0-3 ani, în raionul Ungheni.

Potrivit Liliei Scurtu, șefa Centrului de Sănătate Ungheni, în raionul Ungheni sunt peste o mie de copii până la un an și 24 mii de copiii până la 18 ani. „Această trusă este utilă și comodă pentru monitorizarea dezvoltării copilului, iar asistenta medicală la fiecare perioadă de creștere în care se pot vedea schimbările evidente a copilului, le poate face la domiciliu și prevenirea maladiilor. Vreau să vă asigur că trusa va aduce un suport bun și o atenție deosebită față de sănătatea copiilor” a menționat dânsa.

În cadrul acestui proiect, aproximativ 7000 de copii și familiile acestora din Ungehni și Cahul care vor beneficia de programe de vizite la domiciliu pentru a asigura o dezvoltare armonioasă a copiilor cu vârsta de pâna la trei ani. În jur de 400 de specialiști vor beneficia de instruiri care vor spori abilitățile și competențele în implementarea standardelor. De asemenea, 10 Centre de Sănătate din ambele regiuni vor fi dotate cu cabinete ale copilului sănătos. Mai mult decât atât, peste 2000 de femei însărcinate vor beneficia de clase prenatale. „Suntem siguri că la următoare revedere ne vom mândri de rezultatele obținute”, a conchis Viorica Volovei, coordonatoarea EU4Moldova, Programe educaționale UNICEF Moldova.

Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *