Tatiana Tesliuc: Să nu le mai permitem să decidă ei pentru noi, ci să fie invers!

Au rămas zile numărate până la alegerile parlamentare anticipate. Să facem o scurtă retrospectivă. Așadar, 30 de ani de independență, al zecelea scrutin de alegeri parlamentare și întrebarea care-i frământă pe toți: Ce am dobândit în toți acești ani? Cât de mult am evoluat pe plan economic, politic, social, etc?

Efectiv, fiecare poate trage o concluzie, analizând etapa de dezvoltare actuală la care suntem.

Ce se va întâmpla în Republica Moldova după alegerile parlamentare anticipate? Sincer, nu știu să dau un pronostic menit să satisfacă curiozitatea cetățeanului!

Însă cu siguranță, un lucru e cert: totul este în mâinile noastre! Încercați să nu mai dați vina pe așa zisa „mentalitate” a moldoveanului sau pe vremurile de mult apuse, fiecare etapă a avut și părți bune și mai rele.

Ca să nu iasă ca de fiecare dată că cineva se face vinovat de faptul că, cutare sau cutărescu au ajuns în parlament, mergeți la vot. Implicați-vă! Nu căutați scuze și debarasați-vă de utilizarea banalei și frecventei expresii „Las-că și fără de mine or să se aleagă…”

Adevărul e că avem nevoie, în vremurile astea de incertitudine, de un Parlament stabil. Prezentați-vă și exercitați-vă dreptul la vot conștiincios și siguri de faptul că votul acordat e cel menit de a aduce schimbarea. Responsabilitatea cade pe umerii tuturor pe cine vom lăsa patru ani pe fotoliile moi să adopte proiecte de legi, după care ne ghidăm în societate.

Ceea ce mă bucură este în sfârșit faptul că lumea se trezește, nu mai vrea și nu mai poate fi prostită și vrăjită cu abureli ieftine și circuri politice dezgustătoare.

Săptămânile trecute am fost martorii agitației electorale din partea partidelor politice și a candidaților electorali care se vor în Parlamentul Republicii Moldova.

Candidații la fotoliul de deputat, mai ceva ca zeii din Olimp, au coborât spre „oamenii de rând” făcând agitații și împărțind promisiuni cu duiumul, ziare colorate și pliante în stânga și în dreapta.

Îmbrăcați în culorile partidului pe care-l reprezintă, s-au mobilizat, au vizitat sate, întreprinderi, au adunat zeci de oameni pe la Casele de Cultură, și-au demonstrat abilitățile oratorice, s-au fotografiat pe lângă indicatoarele ce poartă denumirile satelor. Mai nou, au vizitat și diaspora. Toate acestea fiind făcute în încercarea de a câștiga încredere și a obține credibilitate în fața moldovenilor.

Oamenii îi ascultă care mai răbdători, care mai indiferenți, sătui de vorbe mari și fapte doar pe hârtie. Iar la final, își fac propriile concluzii, unele pripite, altele din contra – chibzuite de-a lungul anilor.

La final, le acorzi votul tău, le dai împuternicirea să ne reprezinte prin adoptarea sau respingerea de legi. Dar cum să știi că vei face alegerea corectă?

Nouă, cetățenilor Republicii Moldova, nu ne rămâne decât să cântărim bine lucrurile, să le gândim la rece și să votăm cu încredere și speranță că lucrurile vor lua o întorsătură favorabilă, mai întâi de toate, pentru noi, oamenii care trăiesc în această țară. Că dânșii, cu siguranță o vor duce bine…

Însă, speranța că aceste alegeri vor aduce o mare schimbare micii noastre Moldove, ne îndeamnă să ieșim masiv la vot.

Avem o șansă de a schimba lucrurile, de a oferi votul nostru pentru altceva decât ceea ce ni s-a băgat pe gât cu voia, dar mai mult fără de voia noastră.

Pe 11 iulie e timpul pentru mobilizare activă din partea cetățenilor. Să nu le mai permitem să decidă ei pentru noi, ci să fie invers!

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *