Și în Republica Moldova a fost confirmată tulpina indiană

Ministerul Sănătății anunță că, dintre cele 15 probe trimise spre secvențiere către Institutul de virusologie din Berlin, 12 probe sunt confirmate cu tulpina Delta, informează sanatateinfo.md.

În aceste zile, laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) a recepționat rezultatele probelor expediate la Institutul de virusologie din Berlin, privind monitorizarea circulației tulpinilor de SARS-CoV-2 prin metode de biologie moleculară și secvențiere. Astfel, 12 probe dintre cele 15 trimise au fost confirmate ca tulpina Delta. În acest context, Laboratorul virusologic al ANSP continuă selectarea probelor biologice pentru monitorizarea circulației noilor tulpini ale virusului SARS COV-2.

Atenție: Varianta B1617.2 (Delta) sau tulpina indiană are un grad ridicat de contagiozitate, de două ori mai mare față de tulpina inițială și cu aproximativ 60% mai mare decât tulpina Alpha, cunoscută ca varianta britanică.

Ministerul Sănătății îndeamnă populația să respecte toate măsurile aprobate de autoritățile în sănătate: să poarte masca de protecție; să păstreze distanța fizică de minim 1 m între persoane; să evite aglomerațiile; să se spele frecvent pe mâini sau să le dezinfecteze.

Vaccinarea împotriva COVID-19 este unica soluție de a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19, toate vaccinurile fiind eficiente pentru noile tulpini ale virusului.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *