O tânără din Zagarancea, stabilită cu traiul în SUA și-a făcut un altfel de cadou de ziua ei de naștere

De ziua ei de naștere, Irina Nanu, o tânără din Zagarancea, stabilită la Chicago, Statele Unite ale Americii și-a dorit un altfel de cadou – ea și-a dorit să facă niște copii fericiți.

„V-aș fi recunoscătoare dacă mi-ați dărui o „floare”, acesta fiind îndemnul scris în postare, pe o rețea socială. La prima vedere, nimic deosebit, însă prin intermediul sugestiv al cuvântului „floare”, tânăra face apel către prietenii săi, ca prin intermediul unei strângeri de fonduri intitulată „Rechizite școlare pentru copilașii din comuna Zagarancea”, să se colecteze bani, cu scopul de a le oferi copiilor din localitate, un an școlar fără bătăi de cap, se precizează în postare.

Astfel, a creat o strângere de fonduri pe Facebook, prin care a lansat un apel către prietenii săi, ca prin intermediul „florii” donate de către aceștia, să participe nemijlocit la contribuirea susținerii copiilor din satul ei de baștină. „Nu îmi este rușine să cer pentru cei care au nevoie de mine/de voi”, mai scrie în postare, tânăra.

Oamenii au fost solidari la apelul făcut de către Irina, astfel că, în termen de cinci zile, în imediata apropiere de ziua ei de naștere, s-a colectat suma de 945 de dolari. „Inițial, mă gândeam să fie procurate rechizite școlare pentru copiii social-vulnerabili din comuna Zagarancea. Simțeam nevoia să le ușurez grija noului an de învățământ”, a declara tânăra pentru Expresul.

16 mii lei pentru gimnaziul din Zagarancea

Ulterior, banii colectați au fost direcționați către Administrația Publică Locală din comuna Zagarancea, iar suma în lei a constituit 16.155 lei.

„În urma discuției și propunerii grupului de lucru din cadrul Primăriei Zagarancea, s-a decis transmiterea sumei de bani la Gimnaziul Zagarancea pentru asigurarea condițiilor decente celor 150 de copii care frecventează instituția, reieșind din situația bugetară existentă”, a declarat primarul de Zagarancea, Vasile Gaviuc.

La rându-i, directoarea gimnaziului Tatiana Gaibu a precizat că banii oferiți vor fi pentru renovarea parțială a sălii sportive și pentru procurarea echipamentelor pentru desfășurarea orelor de educație fizică pentru clasele primare și gimnaziale. „O parte din materiale sunt cumpărate, cred că peste o săptâmână se vor începe renovările propriu zise”, a subliniat dânsa.

Directoarea gimnaziului consideră că exemplul pe care l-a oferit Irina Nanu și suportul financiar pe care l-au primit este unul destul de important pentru instituție. „Este foarte important pentru noi, mai ales că școala are un deficit bugetar și nu am avut cu ce să dotăm sala de sport. Acum, copiii vor avea echipamente noi, iar pe timp de ploaie și în timpul rece vor putea să-și desfășoarele orele de sport înăuntru”, a conchis directoarea.

Irina Nanu spune că a fost de acord ca până la urmă, banii să fie redirecționați pentru renovarea sălii de sport „căci este, la fel, făcută în folosul copiilor”, vorba dânsei. „Atât timp cât copiii sunt fericiți, eu sunt cu inima împăcată”, a subliniat tânăra.

Pe de altă parte, Irina Nanu consideră că gestul făcut ar trebui să fie un exemplu preluat și de alții, sugerând faptul că mulți au așteptări doar de la autorități. „Dacă s-ar implica mai mulți oameni la creșterea comunei, ar fi foarte frumos. Doar împreună v-om putea schimba societatea și tot ce ne înconjoară”, a conchis ea.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *