În casa unei familii din Temeleuți a fost descoperit un tablou ce datează din secolul al XIX-lea

O familie din satul Temeleuți, raionul Călărași a descoperit în mobilierul pe care l-au procurat din Franța, un tablou sculptat în lemn, semnat de sculptorul francez A. Morand, încă anul trecut. Tabloul ce înfățișează o scenă din viața de la fermă, era ascuns sub raftul de jos al mobilei, fiind învelit într-o stofă de calitate, informează știripozitive.eu

Bărbatul nu a spus nimănui despre această descoperire. El mărturisește că soția lui a avut grijă de o bătrânică în Franța. După ce aceasta a decedat, soția lui a procurat mobila de la copiii bătrânei, la un preț redus. Mobila a fost adusă în sat, iar în momentul asamblării, gospodarul casei a observat ceva suspect în spatele unui raft. Acolo se afla tabloul învelit în stofă, care avea miros de naftalină.

,,Poate că cineva caută încă și acum acest tablou. E o descoperire interesantă. Sunt sigur că această mobilă ascunde încă multe taine”, declară bărbatul.

Soția bărbatului afirmă că mobila e veche, dar foarte frumoasă și îngrijită. Această descoperire a uimit-o și pe ea: ,,Nu cunosc care e adevărata valoare a tabloului, dar cred că îl vom păstra ca amintire”.
Știripozitive.eu mai informează că, tabloul semnat de artistul francez A. Morand este sculptat în lemn vechi și înfățișează viața de la o fermă. Lucrarea sculptorului datează din secolul al XIX-lea. Dimensiunile acesteia sunt: 3850mm x 2750mm. Potrivit site-ului galerie-creation.com, o parte dintre lucrările artistului se află la licitație. Acestea valorează sute de euro.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *