Tinerii din patru raioane vor învăța să dezvolte jurnalismul comunitar

Asociația Obștească „Baștina Frăsînești” a dat startul activităților organizate în cadrul proiectului „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate”.

Maria Albenițanu, coordonatoarea de proiect, spune că își propune să dezvolte jurnalismul comunitar și să consolideze crearea unei voci media, prin sporirea nivelului de educație media, de activism civic și libertate de exprimare a cel puțin 160 de tineri din 16 localități rurale din raioanele Ungheni și Călărași, dar și Căușeni, și Ștefan – Vodă.

La lansarea proiectului, care a avut loc la Căușeni pe 21 iunie, a fost prezentă și Aliona Dumbrăveanu, reprezentantă a Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, care a venit cu un mesaj de susținere în organizarea cu succes a activităților planificate. „Ne dorim ca tinerii să beneficieze de mai multe oportunități aici acasă și să nu fie nevoiți să plece peste hotare, dar să contribuie la dezvoltarea țării noastre”, a spus și Tudor Para, reprezentantul Consiliul Raional Căușeni.

În acest context și Rodica Sîrbu, președinta Asociației pentru Dezvoltare Durabilă Integrată (ADDI) Căușeni a menționat că își dorește ca sectorul de tineret să fie mai activ, să se dezvolte continuu, și să încurajeze și alți tineri de a participa în cadrul acestui proiect.

Participanții la lansarea proiectului s-au documentat cu conceptul proiectului, au luat cunoștință despre tot ce înseamnă jurnalism comunitar și, chiar au participat într-un exercițiu de identificarea unui titlu de știre, prezentate de Aliona Manciu, facilitator regional Ungheni; au navigat alături de jurnalistul Vitalie Cazacu.

De subliniat că în perioada iulie – octombrie 2021, tinerii din 16 localități ale Republicii Moldova, vor trece prin instruiri, vor identifica necesități și probleme locale, se vor documenta și vor raporta această problemă. Ulterior, după ce vor iniția campania de advocacy, vor motiva și încuraja membri ai comunităților să se implice în soluționarea problemei identificate.

Proiectul „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate” este implementat de Asociatia Baștina Frăsinești Ungheni, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Integrată Căușeni (ADDI), în cadrul Programului de Granturi 2021 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *