Două eleve de la Liceul „Vasile Alecsandri” din Ungheni, se regăsesc printre laureații unui concurs internațional de nuvele

Două eleve de la Liceul „Vasile Alecsandri” din Ungheni, se regăsesc printre laureații ediției a 25-a a concursului internațional de nuvele organizat la Saint-Etienne, Franța.

Este vorba de Alexandrina Blișceac (cl. 12) și Bianca Chiosa (cl. 9), ambele fiind eleve în clasele bilingve francofone. Fetele s-au clasat în topul celor mai buni autori la concursul de nuvele, organizat de Mediateca municipală din Saint-Etienne, Asociațiile „Lire à Saint-Etienne” și „Prietenii Moldovei din regiunea Rhône-Alpes-Auvergne”, Franța.

Ediția 2020-2021, a constat în continuarea uneori istorii care începe cu următoarea frază, propusă de scriitorul și „părintele” concursului Alain Gillot: „Sur le parking il y avait foule, je me suis demandé d’où venaient tous ces gens” (trad: Parcarea era aglomerată, m-am întrebat de unde veneau toți acei oameni).

„Mulțumesc mult doamnei Galina Berbeu pentru susținere și pentru ca datorită ei, astăzi, ma pot bucura de aceste rezultate”, a scris Alexandra pe pagina ei de Facebook. Și Bianca Chiosa s-a arătat mulțumită de rezultat. ”Și eu la rându-mi, îi mulțumesc profesoarei Galina Berbeu pentru îndrumare și susținere. Grație dânsei, astăzi culeg roadele”, spune Bianca.

Atât Bianca Chiosa, cât și Alexandrina Blișceac au fost ghidate de către profesoara Galina Berbeu, profesoară de limbă franceză și responsabilă de clase bilingve.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *