Pentru persoanele țintuite la pat din raionul Călărași, o organizație germană va dona 30 de paturi medicale multifuncționale

Pentru raionul Călărași se prevede a fi implementat un nou proiect. Iar beneficiarii acestui proiect vor fi persoanele țintuite la pat. Despre acest proiect a anunțat Sergiu Artene, vicepreședintele raionului Călărași, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, implementarea proiectului va fi posibilă grație Asociației Filantropice „United Medical Forces” MFOR „PRO UMANITATE” din Germania. Reprezentanții Asociației Dirk Hartig și Marina Luchian vor oferi 30 de paturi medicale multifuncționale pentru Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei din Călărași, care, ulterior vor fi distribuite celor care au nevoie urgentă de ele, după un program de primire-transmitere de la beneficiar la beneficiar pe măsură ce se eliberează. „Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei urmează să transmită în folosință paturile beneficiarilor, iar la încetarea necesității, paturile vor fi transmise altor beneficiari”, a subliniat Sergiu Artene.

Potrivit lui, la moment, în raionul Călărași sunt înregistrate 71 de persoane care ar avea nevoie de asemenea paturi. „Acest proiect, cu siguranță va îmbunătăți situația acestor persoane, dar și lucrul celor care îngrijesc de ele”, a conchis vicepreședintele, mulțumind astfel Asociației Filantropice „United Medical Forces” MFOR „PRO – UMANITATE” din Germania pentru multiplele proiecte dezvoltate în raionul Călărași.

Reamintim că, grației susținerii Asociației respective, la Călărași, în vara anului 2019 s-a deschis Centrul social comunitar pentru bătrâni „Speranța”. Proiectul a fost realizat de Consiliul Raional Călărași, cu sprijinul financiar al Organizației Filantropice United Medical Forces ”PRO UMANITATE”. Astfel, Organizația Filantropică a venit cu o contribuție de 80 mii euro, iar Consiliul raional Călărași a oferit 12 mii 500 de euro.

De subliniat că, atât Dirk Hartig, președintele Asociației, cât și căbăieșteanca Marina Luchian, au primit în 2019, titlul de „Cetățean de onoare” al raionului Călărași.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *