Zece pentru Clinica Sante din Ungheni

Totalurile campaniei „Zece pentru Clinica Sante”

Sute de mesaje de mulțumire pentru medicii de la Clinica Sante din Ungheni, pacienți care apreciază munca depusă de specialiștii din domeniul medical, mulți dintre care au menționat că un control de rutină a însemnat pentru ei un diagnostic timpuriu care le-a salvat viața. Astăzi, publicația periodică Expresul face totalurile campaniei „Zece pentru Clinica Sante”.

După o perioadă de mai bine de un an, în condițiile în care pandemia a cam ținut departe oamenii de instituțiile medicale, ziarul „Expresul” a lansat campania media „Zece pentru Clinica Sante”. Astfel au fost publicate zece articole cu recomandările specialiștilor medicali în cadrul cărora doctorii clinicii Sante au răspuns la întrebările care „dor” cel mai mult.

În cadrul interviului cu Ștefan Chirtoacă, medic ecografie generală la Clinica Sante din Ungheni am aflat cum trebuie un pacient să se pregătească corect  pentru examenul ecografic:

„Cu 2-3 zile înainte de investigație persoana nu trebuie să mănânce boboase, să nu bea lapte, compoturi, apa carbogazoasă. Ultima masă se ia la ora 18.00, iar a doua zi dimineața nu se mănâncă nimic, după care, la ora programată, se vine la investigație”.

Medicul pediatru și directorul medical Clinica Sante, Iurie Petriciuc ne-a vorbit despre importanța testării vitaminei D, atât la copii, cât și pentru femeile însărcinate:

„Eu recomand administrarea vitaminei D chiar în perioada de sarcină, pentru că este foarte important ca o gravidă să o primească. Dacă mama are deficit de vitamina D, atunci fătul se va naște cu anumite probleme ale sistemului respirator, sau hipotonie musculară, presiune intracraniană, dar și diabet zaharat de tip 1”.

Iar medicul terapeut-nutriționist Mariana Verbina a atenționat că insuficiența de anumite vitamine poate fi extrem de periculoasă, ceea ce face imperioasă testarea sistematică a concentrației acestora în organism prin analize de laborator:

„Spre exemplu insuficiența de vitamina B12 se poate manifesta de la pierdere ușoară a memoriei până la demență”.

Un impact deosebit de mare l-a avat interviul cu medicul ginecolog Viorica Machidon despre consecințele nefaste ale infecțiilor cu transmitere sexuală la cuplurile care planifică să conceapă un copil.

„Analizele trebuie să le facă ambii parteneri, pentru că sterilitatea este și feminină, și masculină. Bărbații uneori pot să fie doar purtătorii, pentru că nu au nici un siptom. În zadar tratăm femeia, dacă bărbatul nu este tratat”.

Afecțiunile post-COVID-19, bineînțeles că nu am putut trece cu vedrea această temă de mare interes pentru cititorii Expres-ului.

Medicul terapeut Viorica Corjan a vorbit detaliat despre fiecare complicație al acestei infecții virale, dar și a tratamentului care se adminitrează paciențiolor pozitivi:

„Toate medicamentele pe care le primim, indiferent de situație, se filtrează și trec prin ficat. Cu părere de rău, cei mai vulnerabili în fața COVID-ului sunt persoanele cu diabet, boala hipertonică, obezitate. Majoritatea dintre aceștia au boala ficatului gras, iar tot „arsenalul” de medicamente administrate în COVID duce la agravarea bolilor hepatice”.

Tema complicațiilor post Covid a fost discutată și cu medicul cardiolog Angela Cucu, care a atenționat că nu doar vârstnicii, dar și persoanele tinere afectate de tromboză pot ajunge pe masa de operație:

„Sindromul post COVID poate fi atât la formele ușoare, cât și la cele grave. Este dovedit prin imagistică faptul că după recuperare, pacienții cu forme ușoare, de asemenea fac schimbări în mușchiul cardiac”.

 

În topul căutărilor în spațiul virtual rămân a fi „problemele cu glanda tiroidă”. Medicul endocrinolog Vera Mihăilă din cadrul Clinica Sante Ungheni explică care este motivul:

„Noi culegem consecințele accidentului de la Cernobîl. Tiroida, neavând iod bun a captat acel iod radioactiv care treptat a dus la patologiile pe care le avem la moment. Persoanele din grupul de risc sunt femeile care ajung la menopauză, persoanele care au fost supuse unei radiații, persoane cu patologii oncologice care au fost supuse radioterapiei, copiii născuți de la mama cu patologia glandei tiroide, persoane care au patologii autoimune, persoane cu probleme articulare, cu lupus, cu sclerodermie, diabet zaharat”.

Și pentru că este mereu centrată pe nevoile pacienților cu pachetede de analize la preț promoțional, cu centre medicale mai aproape de casă, cu medici specialiști competenți etc., Clinica Sante a desemnat luna iunie: LUNA COPIILOR!

Directorul medical Clinica Sante, medicul pediatru Iurie Petriciuc:

„Acum este momentul ca fiecare părinte să se întrebe când au fost pentru ultima dată la medic pentru a evalua starea de sănătate a micuțului său? Un control de rutină este absolut obligatoriu pentru un diagnostic timpuriu al bolilor care la copii pot decurge asimptomatic. În special acum, în luna iunie, când pot beneficia de reducere de 15% la analizele de laborator este cazul ca părinții să-și ia copilașii de mânuță și să vină la Clinica Sante”.

Promoția, reducere de 15 % la toate analizele de laborator pentru toți copiii este valabilă toată luna iunie, în toate Centrele Clinica Sante.

Clinica Sante din Ungheni, str. Romana 35/E. În cadrul Clinica Sante Ungheni consultă: medic ultrasonografist, pediatru, ginecolog, cardiolog, endocrinolog, dermatolog, mamolog, terapeut-nutriționist.

Programare la numărul de telefon: 079 77 44 48


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *