Cursa Bunătăţii revine la Săseni (Călărași) și Bogheni (Ungheni). Misiunea Socială Diaconia anunţă o ediţie specială

În perioada iunie-iulie, Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei anunţă lansarea unei ediţii speciale de evenimente sportive menite să cultive solidaritatea în rândul copiilor – este vorba despre Cursa Bunătăţii. Astfel, copiii şi adulţi din 5 comunităţi rurale vor exersa bunătatea prin implicare, iar resursele colectate ca urmare a evenimentelor vor ameliora viaţa copiilor şi tinerilor din sate. Printre localitățile date se regăsesc satele Săseni din raionul Călărași și Bogheni din raionul Ungheni

Astăzi, 25 iunie, Cursa Bunătăţii începe la Săseni. Echipa de aici a pregătit o  Cursă a picilor, o Tombolă şi un Târg de caritate, aşa încât locuitorii satului să poate sprijini nevoia pe care au identificat-o: două geamuri noi la Centrul comunitar din localitate. La Bogheni se vrea amenajaraea unui teren de joacă şi sport.

”În 2019, Cursa Bunătăţii a fost organizată în cadrul Maratonului Internaţional Chişinau, atunci 25 de părinți, alături de copiii lor, s-au implicat în amenajarea centrului comunitar de la Săseni”, se arată într-un comunicat al Misiunii Sociale Diaconia.

 „Dacă în anii trecuţi evenimentele de implicare în cauzele sociale de mobilizare a resurselor erau inclusiv în capitală, în 20 de ani am învăţat să dezvoltăm spiritul solidarităţii şi în comunităţile rurale. Suntem convinşi că această experienţă poate fi diseminată copiilor din sate sau oriunde există dorinţă de implicare şi schimbare la faţă a comunităţilor noastre. Schimbarea la faţă ese în primul rând, schimbarea de atitudine pentru nevoia întregii comunităţi, dar şi a fiecărui membru a acesteia. Un exemplu elocvent este această Cursă a Bunătăţii, care a fost desfăşurată cu succes ani la rând în Chişinău, implicând sute şi uneori mii de copiii în exersarea bunătăţii”, a declarat Igor Belei, Director Executiv.

Diaconia te invită să susţii cauzele Cursei Bunătăţii din acest an. Poţi face o donaţie sau vino cu familia în una din aceste destinaţii pitoreşti, pentru a oferi cu un gest de bunătate un dar frumos copiilor din sate.

  • Săseni (Călăraşi) – 2 geamuri noi la  Centrului comunitar: https://bit.ly/3gXyh0r.
  • Ineşti (Teleneşti) – parc sportiv intergeneraţional.
  • Bălăşeşti (Sângerei) – amenajarea unui teren de joacă.
  • Roşcani (Străşeni) – amenajarea unui izvor de la intrarea în sat.
  • Bogheni (Ungheni) – amenajaraea unui teren de joacă şi sport.

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *