Salvatorii și polițiștii din Călărași încearcă să prevină cazurile de înec pentru sezonul estival

O ședință comună organizată săptămâna trecută de Secția Situații Excepționale, în comun cu Inspectoratul de Poliție Călărași, a fost destinată exclusiv pericolelor scăldatului în locuri interzise.

De fapt, în ziua de 17 iunie, s-a desfășurat o lecție pentru a evita pericolele înecului. Cei care au prezentat lecția au fost Nicolae Steclari, șeful Secției Situații Excepționale Călărași și Mihai Jacota, șeful Secției Securitate Publică, Comisar Principal la Inspectoratul de Poliție Călărași. Cei care au ascultat informațiile expuse au fost primari, angajați ai Consiliului raional, dar și proprietari ai bazinelor acvatice din raion.
”Organizăm astfel de acțiuni în fiecare vară, pentru a preveni cazurile de înec”, a explicat Nicolae Steclari.
La final, cu toții au recunoscut că lecția a fost utilă și că le va prinde bine, chiar și atunci când vor merge cu familia să se odihnească la mare sau la o piscină.
Potrivit lui Mihai Jacota, la ora actuală, nici un bazin acvatic din raionul Călărași nu are locuri special amenajate pentru scăldat. Mulți, însă, cu siguranță nu vor ține cont de aceasta și, în zilele fierbinți de vară, se vor răcori în apele iazurilor. De aceea specialistul îndeamnă cetățenii să dea dovadă de maximă prudență în timpul scăldatului, să nu lase copiii fără supraveghere, să nu consume alcool.

Din fericire, nici anul trecut și nici anul acesta, pe teritoriul raionului nu s-au înregistrat cazuri de înec în sezonul estival.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *