Zahărul, cauza numeroaselor boli! Iată cîteva motive pentru care să nu îl mai consumi

Imagine: www.foodstory.ro
Imagine: www.foodstory.ro
Imagine: www.foodstory.ro

Dacă, pînă acum, credeai că zahărul se face vinovat doar de apariţia cariilor şi a kilogramelor în plus, iată cîteva motive în plu pentru care să renunţi să îl mai consumi:
Duce la apariţia ficatului gras.Fructoza din zahăr duce, în timp, la acumularea de grăsimi la nivelul  ficatului, afecţiune ale cărei simptome se manifestă vag şi non-specific, fapt care duce deseori la diagnosticare tîrzie şi opţiuni limitate de tratament.
Îţi „frînge” inima.Dacă ai fost deja diagnosticat cu diabet, ai mari şanse să suferi şi de boli de inimă. Recomandările specialiştilor în privinţa consumului de zahăr zilnic este de maximum 20 de grame (femei), 36 grame (bărbaţi) şi 12 grame (copii).
Favorizează hipertensiunea.Excesul de zahăr cauzează o hipersecreţie de insulină în fluxul sanguin, astfel încît arterele devin tensionate şi favorizează creşterea tensiunii arteriale.
Creşte colesterolul.E demonstrat ştiinţific faptul că persoanele care consumă mult zahăr se confruntă cu cele mai mari probleme în ceea ce priveşte nivelul de colesterol rău.
Crează dependenţă.Cînd este consumat în exces, zahărul eliberează anumite substanţe în centrul plăcerii din creier, astfel încît ne simţim bine şi vrem şi mai mult.
Creşte pofta de mîncare. Zahărul te transformă într-un aparat de cerut în permanenţă mîncare şi asta, pentru că dereglează abilitatea creierului de a spune STOP atunci cînd te saturi.
Te deprimă.Deşi, iniţial, resimţi o stare de euforie şi de bine după ce ai savurat ceva dulce, la nici 30 de minute te vei simţi epuizat.
Acest proces e pus pe seama serotoninei, un hormon responsabil al stării de bine.
Te urîţeşte.Zahărul se ataşează de proteinele din fluxul sanguin formînd aşa-numitele fibre colagen care, în cazul pielii sănătoase, sănt elastice şi permit pielii să se mişte şi să se întindă, revenind ulterior la structura ei iniţială, fină. Rezultatul excesului de zahăr? O piele îmbătrînită, lipsită de elasticitate şi riduri.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *