Un tânăr de 22 de ani din raionul Călărași a murit de pe urma complicațiilor provocate de Coronavirus

Un tânăr de 22 de ani din raionul Călărași a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19. Informația a apărut pe site-ul oficial al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, la data de 12 mai, curent. Conform datelor instituției, bărbatul mai suferea de hipertensiune arterială, nefropatie și diabet zaharat, fiind internat la Spitalul Raional Călărași.

În total, pe lângă tânărul din Călărași, alte 10 persoane din țară au pierdut lupta cu COVID-19. Astfel, bilanțul celor decedați a ajuns la 5 981. Totodată alte 224 de cazuri noi de infectare au fost confirmate la data de 12 mai în Republica Moldova. Din numărul total, patru cazuri sunt de import.

În cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 1 388 de pacienți confirmați cu noul coronavirus, dintre care, 171 sunt în stare extrem de gravă, iar 22 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Alte 196 de persoane au fost vindecate. În total, 244 073 de pacienți au fost tratați de COVID-19. În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 1 471 de persoane, iar 14 173 rămân sub supraveghere la domiciliu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *