O stație de producere a oxigenului medical va fi instalată la Ungheni

Spitalul raional Ungheni va beneficia de o stație de producere a oxigenului medical cu o capacitate de 16,8 /h. Construcția acesteia va fi posibilă grație Proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale  informează că alte 4 stații de producere a oxigenului medical au fost instalate în cadrul instituțiilor medicale din țară, printre care: două cu capacitatea de 54,5 m³/h la IMSP SCM „Sfânta Treime” și Spitalul Clinic Republican din Bălți  și două cu capacitatea de 16,8 /h la SR Căușeni și Soroca. Anterior, 3 stații de 16,8 m³/h au fost instalate la SR Hâncești, SR Criuleni și Spitalul Cancelariei  de Stat.

În total, 20 stații de producere a oxigenului medical vor fi instalate în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice republicane, municipale și raionale,  datorită proiectului Băncii Mondiale.

Beneficiarii instalațiilor sunt: spitalele raionale din Cahul, Căușeni, Edineț, Soroca, Orhei, Ungheni, Florești, Comrat, Hâncești, Criuleni, Anenii Noi, Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”,  Spitalul Clinic Municipal Nr.1, Spitalul Cancelariei de Stat, care vor beneficia de stații de oxigen cu o capacitate de 16,8 /h.

Iar, IMSP SCM „Sfânta Treime”, IMSP SCR „Timofei Moșneaga”, Institutul de Medicină de Urgență, IMSP Spitalul Clinic Bălți, IMSP SCM ”Sf. Arh. Mihail”, IMSP Institutul Mamei și Copilului – cu o capacitate de 54,5 m³/h.

Oxigenoterapia este extrem de importantă în tratamentul pacienților cu insuficiență respiratorie cauzată de COVID-19, are necesită un suport de oxigen imediat pentru a putea susține funcțiile vitale ale organismului. Datorită instalațiilor de producere a oxigenului medical, instituțiile medicale vor putea face față tratamentului pacienților cu forme grave și medii de COVID-19.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *