O companie din România urmează să construiască o conductă ce va subtraversa râul Prut și care va asigura raionul Ungheni cu apă potabilă

Imagine simbol

Vești bune pentru cei de la Ungheni! O companie din România va construi apeducte cu subtraversarea râului Prut pentru a alimenta cu apă potabilă, din Iași, mai multe raioane din Republica Moldova, printre care se include și Ungheniul. Guvernele de la București și Chișinău au semnat un acord în acest sens.

Potrivit Ziarului de Gardă, Guvernul în exercițiu al Republicii Moldova și Guvernul de la București au semnat astăzi, 20 mai, Acordul privind reglementarea construirii unor apeducte. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Ambasadei României în Republica Moldova printr-un comunicat de presă.

Potrivit acordului, o companie din România urmează să construiască o conductă ce va subtraversa râul Prut și care va asigura raioanele Nisporeni, Ungheni, Glodeni și Fălești cu apă potrabilă.

România și Republica Moldova au încheiat în data de 20 mai 2021, Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind reglementarea construirii unor apeducte. Acordul menționat a fost semnat pentru Guvernul României de Daniel Ioniță, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, iar pentru Guvernul Republicii Moldova de Ghenadie Iurco, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Acordul are un caracter de noutate, oferind cadrul juridic necesar pentru ca o companie din România să construiască apeducte cu subtraversarea râului Prut pentru alimentarea cu apă potabilă din județul Iași din România în raioanele Nisporeni, Ungheni, Glodeni și Fălești din Republica Moldova, între localitățile: Măcărești (România) – Măcărești (Republica Moldova), Sculeni (România) – Sculeni (Republica Moldova), Ungheni (România) – Ungheni (Republica Moldova) și în sectorul localității Tabăra (România)”, se menționează în comunicatul emis de către Ambasada României în Republica Moldova.

În octombrie 2020, Cabinetul de miniștri condus de Ion Chicu a dat aviz pozitiv la semnarea proiectului Acordului dintre Guvernul R. Moldova și Guvernul României privind reglementarea construcțiilor unor apeducte. Investiţiile vor fi realizate de către operatorul regional de alimentare cu apă şi de canalizare din România.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *