Concursul „Pedagogul anului 2021” și-a desemnat câștigătorii la etapa raională

Opt cadre didactice din învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal, ce au aplicat la concursul „Pedagogul anului 2021”, după o muncă asiduă și perseverentă pe care au depus-o în cadrul concursului, și-au cules bine-meritatele roade.

„Un profund „mulțumesc” pentru colegii noștri profesori care s-au lansat în aceste concursuri deloc ușoare. Cei care au participat, au dat dovadă de curaj, de voință, perseverență în tot ceea ce fac și au înregistrat rezultate frumoase”, a menționat Iulia Pancu, șefa Direcției Educație.

Pe 25 mai, la Centrul Raional de Creație din Ungheni, s-a desfășurat etapa raională a concursului „Pedagogul anului 2021”. Potrivit orgnizatorilor, scopul acestui concurs este sporirea profesiei de pedagog și al stimulării creative al acestora.

Astfel, de titlul „Educatoarea anului” s-a învrednicit Mariana Vartolomei, educatoare la grădinița „Andrieș” din Ungheni. Titlul „Învățătorul anului” i-a fost decernat Elenei Doroșenco-Casian, învățătoare la clasele primare la Liceul Sculeni. Iar de titlul „Profesorul anului” s-a învrednicit Galina Berbeu, profesoară de limba franceză la Liceul „Vasile Alecsandri” din Ungheni.

Totodată, cu diplome și premii bănești au fost menționate cinci cadre didactice, pentru participarea activă în cadrul concursului raional „ Pedagogul anului”. Este vorba de: Ludmila Turețchi, grădinița „Solnîșco”, Aliona Rusu, grădinița „Vornicel” din Cetireni, Luminița Iachimovschi, Liceul „Elada” din Măcărești, Marcela Ciochină, Gimnaziul Mănoilești, Viorica Rotaru, de la Liceul „Alexandr Pușkin”.

Atenția tuturor celor prezenți la eveniment a fost captată de filmulețele video, care au avut menirea de a prezenta trei candidați, desemnați în cele din urmă câștigătorii concursului, de către colegii de breaslă din instituția în care activează.

De subliniat că concursul „Pedagogul anului” se desfășoară în trei etape: locală, raională și națională. Iar Galina Berbeu va reprezenta Ungheniul la etapa națională. „Suntem convinși că munca și calitatea pe care pune accent mare în activitatea profesională Galina Berbeu, se va învrednici de un rezultat bun”, a concluzionat Iulia Pancu.

De notat că titlul de „Educatorul anului 2020” la etapa republicană a fost câștigat de ungheneanca Larisa Darii, educatoare la grădinița „Licurici” din Ungheni.

Tatiana Tesliuc

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *