Ultimă oră! Doi dintre cei trei deținuți evadați din Penitenciarul nr. 10 au fost reținuți

Doi dintre cei 3 adolescenți care au evadat de la penitenciarul de la Goian au fost găsiți, anunță oamenii legii. Aceștia au fost reținuți, cu puțin timp în urmă, în preajma localității Buciușca din raionul Rezina.

Isprava celor trei deținuți, care au evadat la data de 4 mai  din Penitenciarul nr. 10-Goian, pare să nu se fi sfârșit. cel puțin pentru unul dintre ei, care se mai află încă în libertate. Pentru a fugi din preajma închisorii, aceștia au furat mai întâi o mașină din raionul Criuleni, iar după ce au abandonat-o, au  sustras un alt automobil dintr-o gospodărie din raionul Orhei, relatează zugo.md

Ofițera de presă din cadrul IP Orhei, Elena Băetrău, a relatat pentru ZUGO că automobilul de model Volkswagen a fost depistat de oamenii legii la Orhei, în seara zilei de ieri, după ora 23:00. Acesta a fost răpit anterior din raionul Criuleni.

„Cel mai probabil suspecții fiind speriați de faptul că poliția se află pe urmele lor, au decis să abandoneze automobilul de marca WV și l-au schimbat, fiind suspectați de răpirea altui automobil de marca Opel care a fost sustras din gospodăria unui locuitor din raionul Orhei”, a notat ofițera de presă.

Amintim că trei tineri deținuți au evadat marți seara, 4 mai, din penitenciarul nr. 10 de la Goian. Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), cei trei au recurs la „diverse șiretlicuri”, deteriorând gratiile de la fereastra din baie și escaladând edificiile de pază ale penitenciarului.

Unul dintre deținuți este originar din orașul Ungheni. Este vorba despre  Calughin Cătălin Hosein, a.n. 06.02.2004,  condamnat la 2 ani și 7 luni privațiune de libertate, în baza art. 186, al.2, lit. c, d și 84, al.4 Cod Penal. Ceilalți doi deținuți sunt originari din rioanele Orhei și Anenii Noi.

Pentru fapta săvârşită, suplimentar la pedeapsa pe care o ispăşesc, deținuții riscă a fi condamnați în baza art. 317 Cod Penal „Evadarea din locurile de detenție”.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *