Alegeri parlamentare anticipate 2021. Călărășeni ce aspiră la fotoliul de deputat. Ion Șpac

Și călărășeanul Ion Șpac aspiră la fotoliul de deputat. Acesta se află pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate, inclus cu numărul 48.

Ion Șpac s-a născut în anul 1972 în satul Peticeni, raionul Călărași. Este de profesie tehnician constructor, fiind absolvent al Colegiului de construcții din Hâncești. Este căsătorit și are trei copii. De 20 de ani este stabilit la Dublin, Irlanda, unde administrează o afacere în domeniul construcțiilor.

„Sunt unul dintre miile de moldoveni plecați peste hotare în căutarea unei vieți decente și demne. După mai multe încercări de a dezvolta ceva acasă, în 2001 am decis să plec, deoarece situația economică dificilă dezvolta doar neputință și umilință.

Statul Irlandez m-a ajutat și m-a susținut să îmi deschid o afacere în domeniul construcțiilor, iar în loc de controale, venea cu programe de instruire și sprijin. În toți acești ani, eu ca și miile de conaționali stabiliți aici în Irlanda, am contribuit la dezvoltarea acestei țări în aceeași măsură în care Irlanda a contribuit la dezvoltarea noastră.

Deși ne-am stabilit cu familia la Dublin, tot timpul am știut că va veni o zi, când mă voi întoarce acasă, ne vom întoarce mulți, ca să fim lângă părinți, frați, prieteni, consăteni. Și a venit timpul să ne construim bunăstarea acasă”, a scris Ion Șpac pe pagina sa de facebook.

Fratele candidatului la anticipate, Sergiu Șpac, este la al doilea mandat de primar în satul de baștină, Peticeni. În 2019 acesta a fost ales de pe lista Blocului Electoral ”ACUM Platforma DA și PAS”, după ce în 2015 a acces în funcția de primar de pe lista Partidului Liberal Democrat din Moldova.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *