Unica Școala Parteneră Microsoft din Republica Moldova este din Călărași

Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” comuna Sipoteni, raionul Călărași este unica Școala Parteneră Microsoft din Republica Moldova. Restul școlilor, 99 la număr, sunt din România.

Acesta a fost selectată în urma unui concurs organizat de Fundația EOS România.

Cele 100 de școli selectate în program vor trece printr-un program de training care îi va familiariza cu tot ceea ce este nou ca tehnologie Microsoft pentru Educație. Fiecare Școală Parteneră Microsoft va avea posibilitatea să pregătească gratuit o echipă de cinci cadre didactice din școală în vederea obținerii certificării Microsoft Certified Educator.

În plus, în funcție de prioritățile individuale, școlile vor primi kit-uri de câte 10 Microbiți, resurse de utilizare Minecraft Education Edition, invitații de participare la evenimente internaționale de educație digitală, dar și alte beneficii.

Fundația EOS va susține comunitatea Școlilor Partenere Microsoft, astfel încât aceste școli să devină adevărate școli digitale, exemple de bună practică și școli resursă pentru ecosistemul preuniversitar din România. Programul de dezvoltare digitală în școli va avea la bază cadrul de transformare digitală a educației dezvoltat de Microsoft. Acest program este structurat pe patru piloni de dezvoltare. Este vorba de onceperea și crearea unei culturi internaționale a inovației și învățării, cu obiective comune care implică comunitatea și motivează liderii, profesorii și toți partenerii interesați să planifice și să conducă schimbarea; școala ajută toți elevii să-și atingă potențialul, alegând o abordare centrată pe elev, pentru a îmbunătăți toate aspectele predării și învățării; dezvoltarea de spații de învățare sigure și protejate atât în școli și alte spații fizice, cât și online sau pentru învățământul hibrid și asigură elevilor dezvoltarea abilităților sociale și emoționale astfel încât să fie pregătiți cu succes pentru viitor.

NOTĂ: Școala Parteneră Microsoft este un proiect pilot a nivel național (România) care folosesc implicit platforma Office365 și Microsoft Teams pentru susținerea cursurilor online sau hibrid și care doresc să devină o școală parteneră Microsoft.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *