,,Ajutați-ne să vă ajutăm!” – îndeamnă autoritățile de la Călărași

La data de 24 martie mai mulți funcționari din cadrul Consiliul Raional Călărași au lansat, în centrul orașului, o Campanie de informare intitulată: ,,Ajutați-ne să vă ajutăm!”

Aceștia au distribuit aproximativ 200 de măști din stofă naturală trecătorilor care nu purtau, la acel moment, mască.

Potrivit autorităților raionale, campania are drept scop informarea cetățenilor despre riscurile de infectare cu COVID-19. Pe lângă acțiunea de distribuire a măștilor de protecție, campania presupune și difuzarea în mediul on-line a unui spot video de sensibilizare. Protagoniștii spotului sunt persoanele de la conducerea raionului, medici, precum și manageri ai unor instituții din oraș. Îndemnul lor către călărășeni este să respecte măsurile de precauție ca fiind cea mai eficientă soluție de prevenire a infectării. ”Purtați mască, păstrați distanța fizică, spălați-vă regulat pe mâini, evitați locurile aglomerate, adresați-vă medicului la apariția primelor simptome”, au scris autorii campaniei pe site-ul oficial al instituției.

Zinaida Țurcanu, vicepreședinta raionului, ne-a comunicat că această campanie vine în contextul creșterii alarmante a îmbolnăvirilor cu COVID-19 în raion. ”Când instituțiile din prima linie fac față, cu greu, numărului mare de pacienți infectați, cetățenii pot contribui la oprirea răspândirii COVID-19, manifestând grijă față de propria sănătate și a celor din jur. De aici și Campania de informare și sensibilizare „Ajutați-ne să vă ajutăm!”, prin care ne propunem educarea unui spirit de solidaritate cu cei care, în fiecare zi sunt în prima linie pentru a salva viața fiecărui pacient”, susține Zinaida Țurcanu.

Reacțiile trecătorilor care au primit măști în ziua de 24 martie au fost destul de diferite. Majoritatea au mulțumit pentru darul oferit, promițând că vor purta masca atunci când vor ieși din casă. Nu au lipsit nici dintre cei care, atunci când au văzut că se dă ceva gratis, au venit să ceară și ei.

Totuși autoritățile au fost surprinse de faptul că cetățenii s-au responsabilizat și majoritatea aveau gura și nasul acoperit de mască. ”Am constatat că aproximativ 10-12% dintre cei pe care i-am întâlnit nu aveau mască, în rest, toată lumea respecta regula”, a mai adăugat vicepreședinta.

Așa cum la data de 25 martie s-a ținut ședința Consiliului raional și consilierii au primit câte o mască cu mesaj imprimat. Aceștia au salutat gestul autorităților.

Totodată, în contextul creșterii numărului de pacienți infectați care necesită spitalizare, săptămâna trecută s-au efectuat lucrări de reparație pentru a utiliza și primul etaj al clădirii unde se găsește Secția Covid din Călărași. Astfel, aici vor fi aduse 5 paturi pentru persoanele neconfirmate și o odaie pentru membrii unei familii, iar conducerea raionului s-a obligat să instaleze și unele piese de mobilier. Astfel, în cadrul Spitalului raional Călărași vor fi în total 40 de locuri pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.

Doina HAREA


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *