Gimnaziul din Zagarancea va purta numele unui fost pedagog și primar

În ultima perioadă se observă o tendință de a da numele unor persoane notorii originare din localitățile respective instituțiilor publice.

În această ordine de idei și Gimnaziul din Zagarancea va purta numele fostului primar, pedagog și director – Ion Gudîma. La ședința extraordinară a consiliului comunal din 26 martie a fost examinat demersul gimnaziului Zagarancea și a fost acceptată acordarea denumirii instituției în memoria lui Ion Gudîma. „Scopul a fost de a înveșnici memoria unui om cu verticalitate, bun gospodar și patriot”, spune Vasile Gaviuc, primarul de Zagarancea.

Potrivit directoarei gimnaziului, Tatiana Gaibu, colectivul profesoral a venit cu propunerea de a oferi gimnaziului numele lui Ion Gudîma, luînd în calcul faptul că acesta a fost o personalitate care s-a marcat prin merite și performanțe deosebite realizate în localitate. „Toți salută această inițiativă”, a menționat directoarea, după care a mai adăugat: „Cred că este o inițiativă bună, mai ales că nora dânsului activeză ca și profesor, iar nepoții învață aici. Aceasta ar veni ca o continuitate și ca un profund respect adus lui Ion Gudîma”.

Cel mai probabil, noul nume al gimnaziului i se va atribui începând cu 1 septembrie 2021. „Dorim să înveșnicim numele lui Ion Gudîma, iar generațiile de elevi și cele viitoare să cunoască istoria unui om deosebit precum a fost dumnealui”, a conchis dânsa.

Inițiativa a fost lăudată și de localnici. Comentariile au „curs” pe rețelele sociale atunci când primarul Vasile Gaviuc a anunțat despre această decizie. „Bravo! O decizie salutabilă!”, comentează Anatolie Costru. „Bravo, e o decizie foarte corectă. Acest om cu literă mare merită şi un bust în fața instituției”, îl completează și Veaceslav Bedneac.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *