„Tekwill Junior Amdassadors” și-a desemnat câștigătorii! Iată cine sunt câștigătorii din Călărași

Competiția „Tekwill Junior Ambassadors” și-a desemnat câștigătorii! 67 de echipe de la 30 de școli din țară și-au pus în practică abilitățile digitale și creativitatea, dezvoltând proiecte originale și inventive pentru concurs. Fie că au ales să creeze coperte pentru cărți și semne de carte, identitatea turistică vizuală a unei localități sau identitatea vizuală a unei companii autohtone, echipele învingătoare au fost premiate cu diferite gadgeturi digitale și materiale promoționale.

Competiția a fost disponibilă pentru elevii și profesorii de la instituțiile de învățământ care fac parte din proiectul „Tekwill în fiecare școală” și studiază disciplina obțională de „Design Grafic”, în anul academic 2020-2021.

În perioada 03 martie – 13 aprilie, elevii din clasele gimnaziale și liceale au avut posibilitatea de a participa la concurs în echipe de câte 2-4 persoane, prezentând produse originale la una dintre cele trei categorii ale regulamentului. Proiectele au fost prezentate online, fiind realizate, la alegere, în programele Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Inkscape sau GIMP. Dosarele depuse au fost evaluate de un juriu specializat. Premiile au fost oferite pentru fiecare subcategorie tematică și pentru fiecare treaptă de învățământ școlar (gimnazial și liceal). Astfel, pentru locul I, fiecare membru al echipei câștigătoare s-a ales cu o tabletă, pentru locul II- câte un e-book, iar câștigătorii locului III – câte o pereche de căști bluetooth. Totodată, toți membrii echipelor participante au primit în dar materiale promoționale cu brandul „Tekwill în fiecare școală”.

Câștigătorii locului I la categoria „Identitatea turistică vizuală pentru localitățile din Republica Moldova” au fost desemnați: echipa „Galateea”, de la Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu”, Călărași, dar și echipa „Inari Team”, Liceul Teoretic „Măgdăcești” r. Criuleni.

La categoria „Identitatea vizuală a unei companii autohtone micro, mici și mijlocii (IMM)”, locul I au câștigat echipa „Real Design”, Liceul Teoretic „Mihai Sadoveanu”, Călărași dar și echipa „Inițiatorii”, de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Căușeni.

La categoria „Coperte pentru cărți și semne de carte”, câștigători au fost desemnați: echipa „Design Addicts”, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, Chișinău și echipa „Inspiră”, Instituția Privată Liceul „Da Vinci”, Chișinău.

„Proiectele pe care le-am văzut în concurs ne demonstrează că, de pe băncile școlii, tinerii dezvoltă abilități excelente în domeniul tehnologiilor informaționale. Ne dorim ca și în continuare să-i ajutăm să evolueze și să se implice la fel de mult în proiectele pe care le pregătim. Când am început programul de formare, scopul nostru a fost să-i ajutăm să înțeleagă mai bine tehnologiile informaționale și să descopere oportunitățile pe care acest domeniu le poate oferi tuturor. Rezultatele ne arată că acest lucru ne-a reușit!”, a declarat și Ana Chirița, Directoare, Proiecte Strategice, ATIC:

În prezent, proiectul „Tekwill în fiecare școală” este implementat în 77 de instituții de învățământ general din Republica Moldova, iar numărul membrilor va crește până la 234 școli începând cu noul an școlar.

„Prin intermediul concursului „Tekwill Junior Ambassadors” ne-am propus să identificăm și să promovăm dezvoltarea competențelor digitale și creative în rândul elevilor, pentru ca aceștia să fie mai pregătiți pentru profesiile viitorului. În același timp, astfel vrem să-i motivăm să participe și la alte competiții pe care le organizăm în mod regulat, pentru a le oferi posibilitatea de a-și testa capacitățile și de a-i face să înțeleagă toate oportunitățile și beneficiile pe care tehnologiile informaționale le oferă”, spune și Tatiana Alexeev, manager de proiect „Tekwill în fiecare școală”.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *