FOTO / VIDEO. Kaufland continuă parteneriatul cu Banca de Alimente pentru reducerea risipei alimentare

Kaufland Moldova continuă colaborarea cu Banca de Alimente și în 2021. Este vorba despre un parteneriat axat pe recuperarea de produse alimentare din rețeaua națională Kaufland, testat în 2020, ca și mecanism inovativ pentru Republica Moldova.

Proiectul este destinat colectării, depozitării și distribuirii produselor alimentare scoase din circuitul comercial, către persoanele și familiile social-vulnerabile, organizații nonguvernamentale, cantine și centre sociale.

Conceptul Băncilor de Alimente din toată lumea constă în recuperarea acestui tip de produse de la agenții economici, producătorii agro-alimentari, retaileri și distribuirea în termen către beneficiarii finali. Banca de Alimente promovează prevenirea risipei de alimente, respectul pentru mâncare, pentru resursele economice și mediul înconjurător.

În septembrie 2020, Kaufland Moldova a dat curs acestei inițiative și a devenit primul retail care și-a asumat responsabilitatea de a fi un partener durabil și de încredere al noului proiect, iar în 2021 anunță continuarea colaborării cu Banca de Alimente.

„Kaufland și-a asumat să contribuie activ la reducerea risipei alimentare în activitatea sa. Credem că produsele alimentare nu au „idealuri de frumusețe” și putem să utilizăm aceste resurse rațional, prin intermediul proiectului Banca de Alimente. Așa vom reuși să îi susținem pe cei care au nevoie de ajutorul nostru. Și în acest an ne dorim să fim un partener de încredere în cadrul acestui proiect minunat”, menționează Cristina Aramă, PR Manager Kaufland.

Timp de patru luni de activitate, s-a reușit recuperarea a peste 15.000 kg de produse alimentare, în valoare de 240.000 MDL. Produsele au ajuns la circa 40 de organizații, care au susținut peste 1400 de beneficiari, pregătind peste 31.000 de porții de mâncare pentru persoanele nevoiașe.

Ne propunem ca în următoarea perioadă, odată cu creșterea cantității de produse recuperate, să extindem numărul de parteneri ai Băncii de Alimente. Apreciem faptul că implicarea Kaufland Moldova, a presupus responsabilizarea și efortul comun al oamenilor din echipă”, a menționat Oleg Paraschiv, manager Banca de Alimente.

Despre Banca de Alimente Republica Moldova

Banca de Alimente este primul program național axat pe prevenirea risipei de alimente. Din iulie 2020, în cadrul acestuia au fost recuperate circa 95 de tone de alimente, ceea ce constituie după standardele FEBA circa 190 000 de porții de mâncare pentru beneficiarii serviciilor sociale.

Despre Kaufland Moldova

Responsabilitatea socială și dezvoltarea durabilă sunt parte a ADN-ului Kaufland pe orice piață în care activăm. Ne asumăm angajamente față de oameni, comunități și mediu. Așa că, începând din 2016, împreună cu organizațiile partenere, Kaufland a reușit să desfășoare în Republica Moldova o serie de proiecte de responsabilitate socială, în valoare totală de peste 18.000.000 MDL și continuă să se implice activ în comunitatea în care activează.

 

P

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *