FOTO / AO „Expresul” a premiat câștigătorii concursului „Eficiența energetică la noi acasă”

Vineri, 9 aprilie, într-un cerc restrâns, la Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir” din Ungheni, a fost lansată expoziția cu lucrările tinerilor din raion, participanți la concursul „Efieciența energetică la noi acasă”. Zeci de desene și fotografii, și-au găsit locul pe standurile expuse în sala de expoziții „Vasile Șoimaru” din cadrul bibliotecii.

„Niciodată nu am avut o expoziție cu o astfel de tematică, dar ne bucurăm că tinerii noștri sunt activi și se implică în diverse activități menite să le lărgească orizontul de cunoaștere”, spune Nadejda Mihai, directoarea bibliotecii.

Pentru concurs au fost prezentate 11 eseuri, 22 fotografii și 31 de desene. Cu diplome de gradul I, II, III, mențiuni, dar și premii de încurajare s-au ales 18 participanți.

Iată care sunt premianții concursului:
Eseuri:
I – Alexandru Malenchi, Pîrlița, Liceul „Alexei Mateevici”
II – Adriana Cernei, Ungheni, Liceul „Mihai Eminescu”
III – Octavian Antoci, or. Cornești, Gimnaziul „Dimitrie Cantemir”
Anatolie Jantovan, s. Cornova, Gimnaziul „Paul Mihail”

Fotografii:
I – Alexandru Boiciuc, Ungheni
Alexandru Malenchi, Pîrlița
II – Adelina Rusu, Petrești
III – Marco Godea, Mircești

Desene:
I – Cristina Orjuhovschi, Sculeni
Anatolie Sanduleac, Petrești
II – Dina Budeaunu, Sculeni
Nicon Jomir, Petrești
III – Andreea Sanduleac, Petrești
 Mădălina Cucu, Ungheni

Mențiuni:
– Mihaela Peclea, Semeni
– Bianca Chiosa, Petrești
– Alexei Chiriliuc, Petrești

Diplomă de încurajare:
– Daniela Damir, Rădenii Vechi

Fondul de premiere a fost de 5250 lei.

De subliniat că, concursul ”Eficiența energetică la ea acasă” a fost lansat de Asociația Obștească „Expresul”, care este este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE), în cadrul proiectului „Fiecare poate contribui la economisirea resurselor naturale și la îmbunătățirea mediului”.
Obiectivul concursului a fost informarea și sensibilizarea cetățenilor privind eficiența energetică și impactul asupra mediului; implicarea actorilor comunitari, în special a tinerilor, în activități de promovare a proiectelor de eficiență energetică, implementate în raionul Ungheni.

Eseurile câștigătoare vor fi publicate pe site-ul www.expresul.md, iar fragmente din ele – puteți citi în ziarul Expresul din 16 aprilie (Nr. 15) Fotografiile și desenele câștigătoare vor fi plasate pe pagina de facebook – AO Expresul și pe site-ul www.expresul.md. Ulterior, o parte din lucrări vor fi expuse în câteva biblioteci din raionul Ungheni, după care vor fi transmise Direcției Educație Ungheni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *