Bustul lui Ștefan cel Mare își va găsi locul la Bravicea

În scurt timp, la Bravicea, va fi amplasat un bust al lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Potrivit primarului, Alexei Zatic, lucrările au început, a fost făcut deja fundamentul.

Conform unei decizii emise la sfârșit de martie de către consiliul local, acesta va fi amplasat lângă primăria Bravicea, pe o suprafață de 4 metri pătrați.

„Inițiativa, dar și toată cheltuiala este a braviceanului Sergiu Cogâlniceanu, care contribuie sistematic, prin fapte concrete, la dezvoltarea localității noastre. Primăria a venit doar cu terenul”, spune primarul.

De subliniat că Sergiu Cogâlniceanu este cetățean de onoare al satului Bravicea. Titlul i-a fost oferit în 2018, pentru „contribuţie deosebită la dezvoltarea comunităţii”, spunea atunci Alexei Zatic. Dânsul s-a născut și a crescut la Bravicea, aici a copilărit, aici a învățat. Acum este director general al unei firme de construcții din Chișinău.

„Așa cum spune legenda, numele satului de Bravicea l-a dat Ștefan cel Mare, de aceea m-am gândit că ar fi bine că în localitate să fie un bust al domnitorului”, ne spune Sergiu Cogîlniceanu. Potrivit lui, bustul este încă în lucru și un termen clar când acesta va fi finalizat nu ni l-a dat. Și nici cât va costa lucrarea totală, Sergiu Cogâlniceanu nu a vrut să ne spună.

Totodată, de-a lungul anilor, a contribuit financiar la reconstrucţia a câtorva fântâni din Bravicea, a mai multor poduri. S-a implicat și pentru ca satul să aibă apeduct, a contribuit și la renovarea bisericii, a grădiniţei, a monumentului din localitate, etc. A susținut și continuă să susțină activitățile culturale care s-au desfășurat la Bravicea. „Își merită pe deplin titlul de cetățean de onoare”, a conchis Alexei Zatic.

Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *