DOC / Un concurs de pictură pentru tinerii cu viziuni artistice – „Vioara – regina muzicii”

În fotografie: În muzeul viorilor din Călăraşi

Asociația Obștească ”Casa Viori” din Călărași, în parteneriat cu Consiliul raional Călărași, Primăria oraşului Călăraşi, Direcţia Cultură şi Turism Călărași în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării cu susţinerea Centrului Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniuluii Cultural Imaterial a lansat un concurs de pictură cu tematica ,,Vioara – regina muzicii”. Acesta este organizat în cadrul Festivalului – concurs național al interpreţilor violonişti „Vladimir Dodon”, ediţia a IV-a .

Potrivit organizatorilor, scopul concursului de pictură este promovarea şi valorificarea potenţialului creativ al copiilor și tinerilor, cultivarea valorilor universale exprimate prin desen și culoare. Iar obiectivele sunt promovarea dialogului și educației interculturale; dezvoltarea capacității de exprimare a creativității prin pictură; creșterea gradului de implicare a copiilor și tinerilor în activități culturale și de dezvoltare personală.

Concursul se va desfăşura în perioada 10 aprilie – 25 mai și este destinat tuturor tinerilor din republica Moldova care au viziuni artistice.

Fiecare participant va putea prezenta cel mult trei desene, pe format A3, tehnica de execuție fiind la alegere.

Premierea participanților va avea loc la data de 30 mai.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *